Dosarul privind casele soților Iohannis, clasat de Parchetul General

Știri de Sibiu, 12.02.2020

Procurorii Parchetului General au clasat dosarul privind casele președintelui Klaus Iohannis, deschis ca urmare a unei sesizări depuse de ziariștii de la portalul Luju.ro, potrivit G4Media.ro, care citează surse judiciare.

Dosarul a fost clasat pe motiv că faptele au mai fost investigate (Art. 16, litera i din Codul de Procedură Penală).

În dosar a fost audiată ca martor și soția președintelui, Carmen Iohannis.

Plangerea îi viza pe sotii Iohannis și pe notarul Radu Gabriel Bucsa din Sibiu, in legatura cu modul in care cuplul prezidential a intrat, din 1999, in posesia a doua imobile din centrul Sibiului, situate in strada Nicolae Balcescu nr. 29 si in strada Gheorghe Magheru nr. 35.

Carmen Iohannis ar fi mers în februarie 2019, la audieri la Parchet, însoțită de agenți Serviciului de Protecție și Pază (SPP).

Soţia preşedintelui a fost citată la Parchetul General pentru a fi audiată într-un dosar deschis ca urmare a unui denunţ în legătură cu sumele de bani obţinute din închirierea casei de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu.

Denunţul a fost depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei acestuia, Carmen Iohannis, precum şi împotriva notarului Radu Gabriel Bucşă, reclamaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Iniţial, denunţul a fost înregistrat în mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior la Parchetul General.

În denunţul depus la Parchet se arată că familia Iohannis a refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu deţinut de Klaus şi Carmen Iohannis.

După citare, în luna decembrie 2018, avocatul lui Carmen Iohannis a depus la Parchet documente medicale care atestau faptul soţia preşedintelui nu se poate prezenta pentru a fi audiată, după care data audierii a fost restabilită de procurori.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.