Incendiu hotel: Turistele intoxicate, externate cu recomandări de la Județean

Știri de Sibiu, 13.02.2020

Cele două femei intoxicate cu fum și transportate la Spitalul Județean Sibiu în urma incendiului izbucnit în timpul nopții la SPA-ul un hotel din stațiunea montană Păltiniș, județul Sibiu, au fost externate cu recomandări din partea medicilor sibieni.

Pacientele, mamă și fiică, au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie cu monoxid de carbon, au fost monitorizate medical aproximativ două ore, după care medicii au decis că pot părăsi spitalul, cu recomandări, au precizat pentru StirideSibiu surse oficiale din cadrul SCJ Sibiu.

Peste 100 de turiști cazați într-un hotel din stațiunea montană Păltiniș au fost evacuați joi dimineața din cauza unui incendiu care s-a manifestat, se pare, încă din timpul nopții, în zona de relaxare a hotelului.

Pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiului și cu mașini speciale pentru evacuarea oamenilor.

”S-a intervenit de urgență cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, autospeciala de salvare de la înălțime, autospeciala de transport victime multiple și trei echipaje SMURD. S-a procedat pentru evacuarea unui număr de 106 persoane cazate și trei angajați ai hotelului”, precizează oficialii ISU Sibiu.

Cauzele incendiului sunt în curs de evaluare.

UPDATE: ”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit”, a precizat ISU Sibiu.

Focul și fumul dens a distrus elementele de construcție ale saunei și cele de finisaje ale centrului SPA-ului precum și finisajele corpului C al horelului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.