Orban despre OUG pe fonduri europene: Am luat decizia de a nu le publica în Monitorul Oficial

Știri de Sibiu, 13.02.2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că ordonanțele de urgență pe fonduri europene care au fost adoptate în ședința de guvern din 4 februarie nu vor fi publicate în Monitorul Oficial, pentru că tema este mult prea delicată și nu dorește să fie nimic care să vulnerabilizeze.

„Domnul ministru Boloș, am luat decizia de a nu publica ordonanțele de urgență pe care le-ați promovat în ședința de guvern, tema e mult prea delicată fiind vorba de fonduri europene”, a anunțat premierul la începutul ședinței de Guvern de joi, potrivit G4Media.ro.

Ludovic Orban a spus că „pârâcioșii” au început deja să reclame aceste ordonanțe și că, având în vedere importanța proiectelor cu fonduri europene, nu dorește să fie nimic care să le vulnerabilizeze.

„Vă solicit pe fiecare dintre măsuri să pregătiți soluții de reglementare. Acolo unde e nevoie de proiecte de lege, înaintăm prin grupurile parlamentare. Acolo unde nu e nevoie de lege, se poate și prin hotărâri de Guvern sau ordine de ministru”, a adăugat Orban.

În ședința maraton din 4 februarie, Guvernul a adoptat Ordonanța de urgență privind unele măsuri financiare în vederea finalizării proiectelor fazate finanțate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2014-2020, Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru asigurarea descentralizării managementului Fondurilor Europene structurale și de investiții, la nivel regional; Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor cu finanțare din fonduri structurale în vederea evitării riscului de decomitere pentru anul 2020, precum și de modificare și completare a unor acte normative, Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru pregătirea portofoliului de proiecte destinat finanţării din fonduri externe nerambursabile pentru perioada de programare 2021-2027 și Ordonanța de urgență privind instituirea Programului național de introducere a gazelor naturale în localitățile încălzite cu combustibil solid.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.