IPJ Sibiu: Încă un hoț în libertate, după ce victima l-a iertat că i-a furat 7000 lei

Știri de Sibiu, 13.02.2020

Un tânăr de 24 de ani din Sibiu, suspect de comiterea mai multor furturi, a scăpat din mâinile polițiștilor după ce ultima victimă, un bărbat care a câștigat la jocuri de noroc și căruia i-a furat 7000 de lei din buzunar, și-a retras plângerea după recuperarea banilor de către oamenii legii.

Furtul s-a produs în fața cazinoului de la mall-ul de lângă Gară, iar victima a alertat Poliția în cursul dimineții.

După o zi de verificări, demersurile privind reținerea suspectului de furt au fost însă blocate în urma retragerii plângerii de către victimă.

”Polițiștii de la investigații criminale au demarat cercetările, iar în scurt timp presupusul autor a fost identificat, iar prejudiciul recuperat în totalitate. Întrucât bărbatul este bănuit de săvârșirea altor fapte similare, în această dimineață urma să fie reținut și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Între timp, însă victima și-a retras plângerea, ceea ce atrage clasarea lucrării și imposibilitatea tragerii la răspundere penală a presupusului autor”, anunță IPJ Sibiu.

Potrivit anchetatorilor, în timpul verificării domiciliului suspectului, au mai fost găsite haine cu etichetă, ”existând suspiciunea rezonabilă că provin din săvârșirea infracțiunii de furt din magazin”.

Tânărul care a scăpat de dosar este recidivist. El mai este cercetat de polițiști și în alte dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, din buzunare și societăți comerciale, potrivit IPJ Sibiu.

Un caz similar s-a produs anul trecut, când mai mulți hoți de buzunare au scăpat după ce victima, un pasager Tursib , și-a retras plângerea în urma recuperării unui prejudiciu de 14 mii de lei.

Citeste și: Hoți periculoși puși în libertate după un tun de 14 mii $ dat în Tursib (VIDEO)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.