HCL: Acces pentru SPP la sistemul video al Sibiului, pentru protecția demnitarilor; Și de la distanță

Știri de Sibiu, 13.02.2020

Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a cerut modificarea regulamentului de funcționare și exploatare a sistemului de supraveghere video al orașului Sibiu, implementat în timpul summit-ului UE, pentru a avea acces la centrul de comandă și posibilitatea analizării imaginilor de la distanță, în vederea asigurării protecției demnitarilor români și străini, potrivit unui proiect de hotărâre local.

În urma unei solicitări a SPP din luna ianuarie, primarul Astrid Fodor a propus spre aprobare CL Sibiu, în ședință extraordinară de vineri, modificarea regulamentului de exploatare a sistemului de supraveghere video, aflat în administrarea Poliției Locale Sibiu, care are atribuții de pază și ordine publică.

”În vederea bunei exercitări a atribuțiilor ce îi revin în ceea ce privește asigurarea protecției demnitarilor români, a demnitarilor străini pe timpul șederii lor în Sibiu, a familiilor acestora, în limitele competențelor legale, precum și pentru asigurarea pazei sediilor de lucru și a reședinței acestora, potrivit hotărârilor CSAT, Serviciului de Protecție și Pază i se acordă, la cere, accesul la imaginile furnizate de sistemul de supraveghere video de pe raza Municipiului Sibiu”, se menționează în raportul atasat proiectului.

Astfel, conform proiectului HCL, va fi admis accesul SPP-ului în centrul de comandă, ”pentru asigurarea protecției demnitarilor români și străini pe raza teritorială a Municipiului Sibiu”.

De asemenea, SPP- ul va avea acces la datele de stocare în sistemul de supraveghere video de la distanța, în baza unei conexiuni securizate.

Sistemul de monitorizare și securizare video a orașului Sibiu a fost achiziționat în 2019 cu aproximativ 12 milioane lei pentru organizarea summit-ului UE de la Sibiu.

SPP-ul are activitate intensă la Sibiu, orașul unde are locuința familia președintelui Kalus Iohannis, care își petrece majoritatea weekendurilor în locuința de pe strada Bâlea, devenită un dintre cele mai păzite artere din oraș.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.