ISU: Amendă pentru lipsa autorizației PSI în cazul hotelului care a luat foc în Păltiniș

Știri de Sibiu, 13.02.2020

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului (ISU) Sibiu a amendat cu 50.500 lei societatea care administrează hotelul de stațiunea Păltiniș, județul Sibiu, care a luat foc joi, eveniment soldat cu intoxicarea a două turiste și evacuarea altor peste 100 de turiști.

Pompierii au constatat că hotelul nu deținea autorizație de securitate la incendiu și că unele lucrări electrice erau improvizate.

”În urma verificărilor s-a aplicat o sancțiune contravențională, cumulată, în cuantum de 50.500 ron , conform legii , pentru punerea în funcțiune a construcției fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, cât și pentru prezența unor improvizații la instalația electrică”, anunță ISU Sibiu.

Societatea în cauza a primit termen până în data de 21 februarie să ”remedieze deficiențele constatate”.

Două femeia au ajuna la spitalul din Sibiu, unde au fost îngrijite cateva ore pentru intoxicație cu monoxid de carbon, iar alte 100 de persoane au fost evacuate din hotel joi dimineața, după ce zona SPA a hotelului a luat foc.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit”, a precizat ISU Sibiu.

Focul și fumul dens a afectat aproximativ 30 mp și a distrus elementele de construcție ale saunei și cele de finisaje ale centrului SPA-ului precum și finisajele corpului C al hotelului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.