Fodor despre bugetul Sibiului: Veniturile sunt mai mari anul acesta; Creșterea impozitării, una din cauze

Știri de Sibiu, 14.02.2020

Sibiul beneficiază anul acesta de un buget ”bun”, cu venituri în creștere cauzate atât de atragerea de fonduri cât și de creșterea bazei de impozitare, potrivit primarului Astrid Fodor.

Bugetul total al orașului Sibiului pe anul 2020, votat vineri, în ședință extraordinară a Consiliului Local (CL) Sibiu, este de 824.471.710 milioane lei, cu aproximativ 43 de milioane mai mare față de anul trecut.

”Este un buget bun. Veniturile, comparativ cu 2019, sunt mai mari. De data aceasta nu din creșterea excedentului, ci sunt alte cauze. În primul rând, fondurile europene pe care am reușit să le atragem, creșterea bazei de impozitare și alocare din impozitul pe venit care, la rândul ei, este mult mai mare”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Edilul a precizat că veniturile de la buget permit anul acesta continuarea și finalizarea lucrărilor de investiții începute, precum cea de la Liceul de Artă din Sibiu, modernizarea Lacului Binder sau reparații pe străzile de la periferie unde încă nu este asfalt.

In aprilie 2019, CL Sibiu a decis, prin HCL 154, majorarea nivelului taxelor si impozitelor în orașul Sibiu, începând din 2020.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.