Jandarm sibian, decorat de MAI și U.S. Army pentru misiunea din Afganistan

Știri de Sibiu, 14.02.2020

Plutonierul adjutant Dumitrel Apetrei din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu a fost decorat, joi, cu “Emblema de onoarea a MAI cu însemne de război” și cu medalia SUA “Army Achievement Medal” pentru contribuția avută la procesul de menținere a păcii în Afganistan.

Potrivit unui comunicat al IJJ Sibiu, ministrul Marcel Vela i-a înmânat jandarmului sibian “Emblema de onoarea a MAI cu însemne de război”. De asemenea, pentru modul cum și-a îndeplinit misiunea, jandarmul a fost recompensat de către Armata Statelor Unite ale Americii cu medalia SUA “Army Achievement Medal”.

”Plutonierul adjutant Dumitrel Apetrei a participat în perioada februarie-septembrie 2019 la misiunea NATO Resolute Support, în teatrul de operații Afganistan unde și-a îndeplinit cu responsabilitate misiunea de luptător (Guardian Angels), contribuind astfel la procesul de înfăptuire a păcii în zonă”, precizează IJJ Sibiu.

Distincțiile au fost înmânate în cadrul unui ceremonial special, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, la care a participat Contingentului 11 jandarmi “Sarmizegetusa Regia”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.