Neagu după audierea lui Cîțu: Votul confirmă că opțiunea anticipatelor este corectă

Știri de Sibiu, 18.02.2020

Avizul negativ acordat de Comisia reunită de buget-finanțe a Parlamentului ministrului propus al Finanţelor, Florin Cîțu, confirmă faptul că opțiunea pentru organizarea de alegeri anitipate este una corcetă, spune deputatul PNL Nicolae Neagu.

”Votul politic dat, căci doar despre asta a fost vorba, confirmă încă o dată în plus că opțiunea alegerilor parlamentare anticipate luată de Președintele Iohannis și PNL este corectă”, spune Neagu într-un mesaj postat pe Facebook.

Deputatul liberal afirmă că niciuna din măsurile luate de Guvernul Orban nu a contat în timpul audierilor.

”Pentru cei 18 membri PSD ai Comisiei reunite nu a contat prezentarea foarte corectă, profesionistă și cu impact pozitiv asupra economiei și vieții românilor făcută de ministrul Cîțu! Nu a contat nici că prețul carburantului a scăzut prin renunțarea la supraacciză, nici renunțarea la supraimpozitarea contractelor de muncă part time, nici anularea măsurilor aberante ale OUG 114, nici reducerea deficitului bugetar cu un punct procentual în acest an față de ultimul al guvernării Dăncilă! Nu a contat nici alocarea celui mai mare buget de investiții publice din ultimii 5 ani, în bugetul pe 2020, nici determinarea exprimată de ministrul Cîțu pentru reorganizarea și informatizarea ANAF, nici dorința de a păstra predictibil Codul fiscal, fără intervenții dure și nediscutate cu mediul de afaceri!”, a adăugat Neagu.

În cea de a treia zi de audieri, programate de Parlament, miercuri, în comisiile reunite vor intra: Adrian Oros – ministrul propus al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (ora 9,00), Victor Costache – ministrul propus al Sănătăţii (10,00), Marcel Boloş – ministrul propus al Fondurilor Europene (12,00), Violeta Alexandru – ministrul propus al Muncii (13,00) şi Lucian Bode – ministrul propus al Transporturilor (ora 15,00).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.