Peste 500 mii lei pentru exproprierea terenurilor pentru drumul dintre Ștrand și Turnișor

Știri de Sibiu, 19.02.2020

Primăria Sibiu plătește peste 500 mii lei pentru despăgubirea sibienilor care au terenuri în zona ”Câmpșor”, pe coridorului drumului ce urmează să facă legătura între cartierele Ștrand și Turnișor.

Potrivit deciziei CL Sibiu, municipalitatea sibiană urmează să treacă până la finalul lunii februarie la exproprierea unei suprafețe de 5400 mp teren deținut de 39 de proprietari, sumele care ajung în total la 582 mii lei fiind stabilite în urma unui raport de evaluare realizat de firma SC Eugenia Proiect SRL.

Lista imobilelor proprietate privată afectate de exproprierea necesară amenajării drumului dintre cele două cartiere este completată cu o lista de alte 5 terenuri aflate în propietatea publică, în suprafață de 7400 mp.

Pentru amenajarea drumului ce face legătura între cartierele Valea Aurie, Ștrand și Turnișor, între străzile Dimitrie Cantemir și Rozmarinului, ”soluția legală pentru lărgirea acestuia este expropierea unor suprafețe de teren de la proprietarii privați din zonă, acesta fiind un obiectiv de utilitate publică”, potrivit Primăriei Sibiu.

Noul drumul va avea o lățime de 7 metri și va fi amenajat cu trotuare de 1,5 metri lățime pe fiecare parte și piste pentru biciclete cu o lățime de 2,5 metri. Drumul va avea și o trecere la nivel cu calea ferată care va fi reglementată prin barieră.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.