Porr: FDGR va avea candidați și pentru Primăria Sibiu și pentru CJ Sibiu

Știri de Sibiu, 19.02.2020

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) are pregătit pentru alegerile locale candidat propriu și liste complete atât pentru Primăria Sibiu și Consiliul Local (CL) Sibiu, cât și liste și candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Sibiu, a declarat, marți, pentru StirideSibiu Paul Porr, președintele FDGR.

Strategia națională a FDGR privind alegerile locale va fi stabilită în data de 6 martie, în cadrul Comitetului Director al FDGR, urmând ca filialele locale să își desemneze candidații. Paul Porr spune că fiecare organizație va avea puteri depline în desemnarea candidaților, la Sibiu fiind prefigurate surprize doar în privința candidatului ce ar urma să fie propus pentru șefia administrației județene.

”Ulterior datei de 6 martie, se va reuni FDGR Sibiu, care va lua decizia. Pot să spun că vom avea candidat propriu și la Primăria Sibiu și pentru președintele CJ Sibiu, cu liste complete și la CL și la CJ”, a declarat Paul Porr.

Referitor la viitorii candidați, președintele FDGR a dat asigurări că va fi un candidat surpriză pentru funcția de președinte al CJ Sibiu, post ocupat în prezent de Daniela Cîmpean (PNL).

”In ceea ce privește Consiliul Județean, sigur vom veni cu un candidat care va fi o surpriză pentru mulți”, a precizat Porr.

Cât privește candidatul pentru Primăria Sibiu, condusă în prezent de Astrid Fodor (FDGR), ”nu se întrevăd surprize mari”, a mai menționat liderul FDGR.

Conform tradiției, Forumul nu va face coaliții sau întelegeri preelectorale.

”Suntem o organizației care reprezintă minorități. Avem în rândul nostru oameni și de dreapta și de stânga. Nu vom face înțelegeri preelectorale. Se fac coaliții după, dacă este cazul”, a precizat Porr.

Rezultat de top în 2016 pentru Sibiu

În urma alegerilor locale din iunie 2016, când Astrid Fodor a fost confirmată ca primar al Municipiului Sibiu cu un procent de 57%, judeţul Sibiu şi-a păstrat poziţia de cel mai puternic nucleu al comunităţii germane din România.

FDGR a obţinut la alegerile locale precedente, la nivelul întregii ţări, 5 mandate de primari, 10 mandate de consilieri judeţeni, 25 de mandate de consilieri municipali sau orăşeneşti şi 56 mandate în consilii comunale, anunţă Forumul.

Cu majoritate în CL Sibiu data de cele 12 mandate obţinute, FDGR a propus-o pe Corina Bokor pentru un nou mandat de viceprimar al Sibiului.

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean Sibu, FDGR a câştigat 8 mandate şi l-a propus pe Wiegand Fleischer ca vicepreşedinte, ulterior înlocuit de Christine Clemens (FDGR). Mandate în consilii orăşeneşti şi comunale au mai fost obţinute în judeţul Sibiu la Avrig (3), Cisnădie (1) şi Laslea (1).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.