CNAIR: Trei noi treceri la nivel de cale ferată în județul Sibiu; Pe DN14 și DN148

Știri de Sibiu, 27.02.2020

Județul Sibiu beneficiază anul acest de amenajarea a trei noi treceri la nivel de calea ferată, pe DN14 și DN148, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 34 de milioane de euro destinat creșterii siguranței rutiere lansat, joi, de Compania Națională de Infrastructură Rutieră (CNAIR).

Din totalul de 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată prevăzute până la sfârșitul anului 2021, Direcția Regională de Drumuri (DRDP) Brașov are prevăzute 34 astfel de investiții, dintre care trei în județul Sibiu – pe DN 148, la Copșa Mică, și pe DN14, la Agarbiciu și trecerea de la Ruși – Șeica Mare.

Cele trei puncte de trecere finanțate cu fonduri europene sunt prevazute să se realizeze anul acesta, începând din luna iulie.

”Este un poiect mult așteptat de către noi pentru că anul acesta vom reuși să amenajăm 11 astfel de treceri la nivel cu calea ferată iar in decurs de 3 ani urmează să amenajăm 34 de treceri la nivelul DRDP Brașov. Proiectul constă în montajul de stâlpi de iluminat cu încarcare solară, montaj de stâlpi prin delimitarea sensurilor de circula;ie semnalizare rutieră orizontală și covor rutier antiderapant ceea ce îmbunătățește distanta de franare. Ne bucurmă că prin acest proiect putem să creștem siguranța circulației pe drumurile naționale”, a declarat Horia Sancu, directorul DRDP Brașov.

Proicetul “Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată” este finanțat din fonduri europene nerambursabile , prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.