Conferințe FITS: Rectorul ales al ULBS, în dialog cu Constantin Chiriac

Știri de Sibiu, 28.02.2020

Sorin Radu, rectorul ales al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, participă vineri, 28 februarie, la conferința specială „Academism. Calitate. Comunitate”, primul eveniment public după alegerea sa la conducerea universității sibiene.

Conferința specială FITS și TNRS din luna februarie îi va aduce într-un dialog despre academism, calitate și comunitate pe Constantin Chiriac, director general TNRS și președinte FITS, și Sorin Radu – Profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul ULBS, ales rector al universității sibiene, anunță TNRS.

Evenimentul va avea loc vineri, 28 februarie, de la ora 18:00, la spațiul Habitus din Sibiu

Sorin Radu (n. 1971) este Profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Domeniile sale de interes științific vizează istoria României în secolele XIX-XX, istoria partidelor și doctrinelor politice, cultura politică și modernizarea în România modernă și contemporană, istoria sistemelor electorale din Europa Centrală și de Sud-Est, precum și istoria regimurilor comuniste din Europa de Est.

Până în prezent, Sorin Radu a scris 3 volume despre mecanismele politicii românești de-a lungul istoriei, o monografie dedicată lui Vespasian Erbiceanu, a coordonat alte 16 volume centrate în jurul acelorași preocupări și a publicat peste 50 de articole cu caracter științific în reviste academice naționale și internaționale de prestigiu. De asemenea, a participat la numeroase conferințe științifice în străinătate și a activat ca editor-șef al revistei Studia Universitatis Cibiniensis. Series Historica din 2008 până în prezent.

Sorin Radu va fi numit rector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în luna aprilie, odată cu încetare mandatului actualului rector, Ioan Bondrea.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.