DSP Sibiu: Peste 50 de persoane în izolare la domiciliu

Știri de Sibiu, 28.02.2020

Crește numărul persoanelor din Sibiu revenite din Italia pentru care s-a luat măsura izolării. La nivelul județului Sibiu peste 50 de persoane se află în izolate la domiciliu, cu zero persoane în carantina în caz de suspiciune de infecție cu coronavirus, potrivit evidențelor deținute, vineri, de Direcția de Sănătătate Publică (DSP) Sibiu, până la ora 11.00.

”Rămânem cu 0 persoane în carantină și un număr de 51 de persoane – din municipiul Sibiu și restul județului, care se află în izolate la domiciliu, ca măsură preventivă luată în urma revenirii din zone afectate din Italia, respectiv din zonele Veneto și Lombardia”, a declarat Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu.

Persoanele vor sta 14 zile izolate și vor fi monitorizate medical pe această perioadă.

Persoanele care prezintă stări febrile sau care doresc să afle informații despre măsurile de prevenire a extinderii virusului pot apela la linia telefonică gratuită deschisă de Ministerul Sănătății.

TELVERDE 0800800358 este destinat informării, iar în caz de urgențe cetățenii sunt sfătuiți să apeleze numărul unic de urgență 112. Linia verde are program zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Autoritățile medicale impun masura izolării la domiciliu timp de 14 zile, pentru prevenire, și măsura plasării în carantină, în caz de posibilă suspiciune.

Până vineri, la ora 11.00, în România a fost confirmat un caz de infecție cu coronavirus, la un barbat din județul Gorj.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.