Traficul pe strada Podului se închide în weekend; Șantiere timp de un an

Știri de Sibiu, 28.02.2020

Circulația mașinilor și autobuzelor va fi restricționată, de sâmbătă, pe strada Podului din Sibiu, pentru a permite efectuarea lucrărilor programate de Apă Canal la rețeaua de transport și distribuție a apei. Din 15 martie, în zonă vor fi începute și lucrările de modernizare care presupun o investiție de peste 13 milioane de lei, fonduri europene.

Potrivit Primăriei Sibiu, pentru a permite intervenția echipelor de muncitori, începând de sâmbătă se impun primele restricții.

Astfel, în perioada 29 februarie – 1 martie se va lucra pe tronsonul dintre str. Irisului și str. Flacăra iar circulație va fi închisă.

”Circulația auto va fi închisă total pe acest tronson în perioada menționată, afectând inclusiv traseele de transport public. Autobuzele 10 și 118 nu vor circula pe acest tronson de sâmbătă, 29 februarie, ora 8.30 și până duminică, 1 martie, ora 12, oprindu-se la capătul Căii Gușteriței. De asemenea, în această perioadă, un autobuz va asigura legătura dintre stația Smârdan și IRMES, programul de circulație fiind disponibil pe www.tursib.ro”, anunță Primăria Sibiu.

A doua etapă a șantierului va fi în perioada 7 – 8 martie , cand se va lucra pe tronsonul dintre str. Oltețului – str. Flacăra.

”Și acest tronson se va închide circulației, o posibilă rută ocolitoare fiind străzile P. I. Ceaikovski și Mr. Octavian Niță”, anunță Primăria.

De asemenea, în perioada 16-27 martie se vor efectua lucrări la rețeaua de canalizare menajeră de pe strada Podului, în zona intersecției cu strada Pinului, pe un tronson scurt.

În cazul acestor lucrări circulația nu se va opri, dar o bandă de circulație de pe acest tronson va fi restricționată.

Din martie, și lucrări de modernizare

După intervențiile la reteaua de apă, șantierele vor continua cu lucrări de modernizare a carosabilului, a trotuarelor, a iluminatului public și a zonelor verzi.

Lucrările de modernizare vor începe din 15 martie, în cadrul un proiect separat, finanțat din fonduri europene, investiția însumând o valoare de 15,34 milioane de lei.

”În următoarele 12 luni se vor efectua următoarele lucrări și amenajări”, precizează Primăria Sibiu.

Lucrările se vor desfășura etapizat, pe tronsoane scurte pentru a afecta cât mai puțin traficul.

Primul tronson care intră în lucru din 15 martie este cel dintre fabrica Wienerberger și strada Ștefan cel Mare. În primă fază circulația nu se va închide pentru că se va lucra la canalizarea pluvială, rețelele fiind amplasate în zona verde de lângă carosabil.

Proiectul prevede modernizarea iluminatului public, a canalizației metropolitane, precum și a canalizării pluviale pe tronsonul dintre fabrica de cărămidă și strada Ștefan cel Mare, modernizarea carosabilului și a podețelor,amenajarea de parcări, amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi și amenajarea de piste mai sigure pentru biciclete, în dublu sens, separate de carosabil fie prin borduri, fie prin delimitatoare, în funcție de tronson și lățimea disponibilă.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.