Barna despre lista Guvernului Cîțu: Ne-am fi așteptat să discute mai întâi cu partidele

Știri de Sibiu, 28.02.2020

Consultările viitoare ale premierului desemnat, Florin Cîțu, cu partidele politice, reprezintă doar un ”exercițiu formal”, după depunerea listei miniștrilor și a programului de guvernare, iar USR va merge la discuții ”pentru a-i aminti premierului că PNL are încă restanțe de îndeplinit”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

Președintele USR critică decizia PNL de a anunța lista Guvernului înainte de consultarea cu partidele.

”Ne-am fi așteptat ca premierul desemnat să discute mai întâi cu partidele și abia ulterior, în funcție de rezultatul consultărilor, să formeze o coaliție care să dea miniștrii și un program de guvernare. Nu a făcut-o”, spune Barna pe Facebook.

Înlocuirea ”miniștrilor care au performat sub așteptări” ar fi fost una din cererile USR, în cazul în care dialogul ar fi avut loc înainte de formarea noului guvern.

”Dacă aceste discuții ar fi existat, i-am fi spus domnului Cîțu că era firesc că avem oameni competenți în locul miniștrilor care au performat sub așteptări și se regăsesc în continuare pe această listă. I-am mai fi zis că nu trebuie să se mai repete niciodată situații în care guvernul adoptă noaptea zeci de ordonanțe de urgență a căror urgență nu poate fi justificată. I-am fi spus că alegerile în 2 tururi trebuie să fie primul punct al programului de guvernare”, mai spune Barna.

Drept urmarem, consultările care vor avea loc săptămâna viitoare, ”nu sunt decât un exercițiu formal”, avertizează Barna.

”Decizia unui guvern monocolor a fost luată deja de PNL.Vom merge la discuții pentru a-i aminti premierului că PNL are încă restanțe de îndeplinit – măsuri în favoarea românilor – din Acordul politic semnat cu USR la instalarea cabinetului Orban.USR a dat întotdeauna dovadă de bunăcredință și va continua să o facă. Asta nu înseamnă că uităm vreo secundă că datoria noastră e către oamenii care ne-au trimis în Parlament. Și oamenii cer reforme, coerență și bună guvernare”, a mai spus Barna în comunicatul postat pe Facebook.

Premierul desemnat, Florin Cîțu a anunțat că PNL a decis, vineri, în unanimitate ca Executivul își păstrează aceeași componență ca cea a Guvernului Orban, cu excepția lui Lucian Heiuş, propus pentru Ministerul Finanțelor, în locul premierului desemnat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.