DSP Sibiu: Sunt FALSE informațiile referitoare la pregătirea unui centru de carantină în Ocna Sibiului

Știri de Sibiu, 28.02.2020

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu transmite că sunt false informațiile apărute în mediul online, potrivit cărora s-ar fi amenajat un centru special de carantină într-o tabără din localitatea Ocna Sibiului, județul Sibiu, în contextul măsurilor luate de autorități pentru prevenirea extinderii și contaminării cu virusului coronavirus.

Vă informam ca informatiile publicate sunt false, nejustificate, spatiul respectiv neindeplinind conditiile necesare. De asemenea, precizam ca intr-un spatiu de carantina nu vor fi plasati bolnavi de Covid-19 (coronavirus), ci calatori asimptomatici care provin dintr-o localitate aflata in carantina, in zonele de risc din Italia.Orice suspect de imbolnavire cu Covid-19, simptomatic, va fi transferat de urgenta la cea mai apropiata unitate sanitara cu Sectie de Boli Infectioase”, a transmis DSP Sibiu într-un comunicat remis redacției vineri.

Chiar dacă nu este reală, informația a fost preluată fără rezerve, vineri, de oamenii politici și folosită pentru noi atacuri.

”Am aflat astăzi din presă că unul din centrele de carantină din judeţ, pentru cazurile potenţiale de coronavirus, este în tabăra de la Ocna Sibiului. Decizia a fost ţinută la secret de Instituţia Prefectului Sibiu, dar descoperită de presa locală. Este incredibil cum din toate potenţialele locaţii pentru aceste centre de carantină s-a ales o tabără care ţine de Ministerul Tineretului. Nu discut faptul că locaţia respectivă nu are căldură şi o toaletă comună, ceea ce nu oferă condiţiile sanitare necesare. Mai grav este că s-a folosit o tabără şcolară! Un spaţiu care pe perioada verii va fi folosit pentru a găzdui copii”, a susținut Ovidiu Tocaciu, președintele ALDE Sibiu, într-un comunicat de presă.

Urmare a sedinței a Comitetului pentru Situații de Urgență a Județului Sibiude de luni, s-a stabilit locația unde vor fi plasate în carantină persoanele care revin la Sibiu din Italia, China sau alte zone afectate de coronavirus, însă aceasta este secretă, pentru protejarea posibililor pacienți.

”Vor fi plasați într-o locație pe care noi o gestionăm (n.r. DSP). Este o locație cu capacitate de cazare destul de mare, peste capacitațile care sunt în alte județe. Locația este secretă și este funcțională”, a mai precizat pentru StirideSibiu Gabriel Budescu.

Persoanele care au călătorit în Italia sau alte zone critice și revin în țară vor intra în carantină, dacă au trecut prin localitățile afectate de infecțiile cu coronavirus, iar cele care au tranzitat regiunile vizate vor fi izolate la domiciliu sub supraveghere, potrivit reglementărilor stabilite de DSP, la recomandarea Ministerului Sănătății.

Citeste si: Coronavirus: Ce îi așteaptă pe sibienii care vin din Italia; Spațiu de carantină și la Sibiu
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.