Fundația Eminescu Trust atrage 500 de mii de dolari pentru restaurarea bisericii din Alma Vii

Știri de Sibiu, 25.03.2020

Biserica evanghelică din satul Alma Vii, județul Sibiu, care face parte din categoria monumentelor istorice de categorie A, beneficiază de lucrări de restaurare și reconversie în valoare de jumătate de milion de lei, în cadrul proiectului „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii” , finanțat prin Fondul Ambasadorial Pentru Conservarea Obiectivelor Culturale al Departamentului de Stat al SUA, potrivit unui comunicat al Fundației Mihai Eminescu Trust.

”Restaurarea şi refuncționalizarea bisericii evangelice din Alma Vii, care face parte din categoria monumentelor istorice de categorie A, este crucială pentru păstrarea integrității ansamblului de fortificații. Sunt imperios necesare intervenții imediate având în vedere că biserica nu a fost folosită sau îngrijită corespunzător de mai bine de 20 de ani”, potrivit comunicatului transmis de Fundației Mihai Eminescu.

Pe lângă restaurarea bisericii evanghelice, proiectul are ca scop și redarea ei comunităţii şi folosirea bisericii în scopuri culturale, educative şi turistice.

”Acest proiect face parte din conceptul „Satul de Sine Stătător” dezvoltat de Mihai Eminescu Trust; scopul acestuia este de a revitaliza comunităţile locale prin implicarea oamenilor şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii localnicilor prin valorizarea responsabilă a patrimoniului cultural şi natural”, mai precizează Fundația.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 27 de luni, între octombrie 2019 – decembrie 2021.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.