Oficial: Sibiul a înregistrat primul deces cauzat de COVID -19; Soțul femeii infectate a murit la Nefrologie

Știri de Sibiu, 30.03.2020

O femeie vârsta de 65 de ani din județul Sibiu a decedat luni seara la Spitalul Județean Sibiu în urma infectării cu noul virus, informează Prefectura Sibiu.

Femeia a fost internată în 27 martie pe secția ATI a Spitalului Județean iar în aceeași zi s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19.

Prezenta virusului a fost confirmată în data de 28 martie la Spitalul Regina Maria din București iar după două zile pacienta a decedat.

Femeia prezenta patologie preexistentă, respectiv boala cardiovasculara.

Tot luni seara, Ministerul Sănătății a fost anuntat al 52 -lea deces la nivel national, un barbat de 52 de ani din Ialomita.

Bărbatul s-a prezentat la UPU Slobozia în data de 29 martie, a decedat in 29 martie iar in 30 martie s-a confirmat prezenta virusului COVID – 19. 30.03.2020

”Nu are medic de familie și nici aparținatori, din acest motiv nu se cunosc antecedentele patologice ale bolnavului”, se mentionează in comunicatul transmis de Prefectura Sibiu.

Referitor la informația potrivit careia și sotul femeii din Sibiu ar fi decedat, tot luni, la Spitalul Județean, nu a fost confirmată oficial de autoritățile sibiene.

UPDATE: Șotul femeii decedat în urma infectării cu COVID -19, internat și el în Spitalul Clinic Județean Sibiu, a murit cu câteva ore înainte.

Barbatul a decedat din cauza unor afecțiuni renale, fiind internat pe Secția Nefrologie, ”fără indicii până în prezent de COVID – 19”, au precizat reprezentanți ai Spitalului Județean Sibiu.

Se pare ca cei doi le-au ascuns medicilor că reveniseră recent din Turcia.

Nouă cadre medicale din cadrul Secției ATI a Spitalului Clinic Județean Sibiu sunt în izolare la domiciliu iar colegul lor care a fost confirmat pozitiv cu COVID -19 este pasibil de dosar penal pentru că ”nu a respectat obligațiile sale profesionale și protocoalele de la nivelul secției ATI”, potrivit unui comunicat al Spitalului Județean Sibiu.

Citeste si: Asistentul de la ATI, pasibil de dosar penal; 9 cadre medicale din Spitalul Județean Sibiu, în izolare
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citeste si: Oficial: Sibiul a înregistrat primul deces cauzat de COVID -19; Soțul femeii infectate a murit la … […]

  2. […] Citeste si: Oficial: Sibiul a înregistrat primul deces cauzat de COVID -19; Soțul femeii infectate a murit la … […]