COVID -19: Persoanele care au fost în contact cu sibianca decedată, izolate; Verificări cu ”mascații”

Știri de Sibiu, 31.03.2020

Medicii epidemiologi au dispus izolarea la domiciliu pentru 38 de persoane din județul Sibiu care au intrat în contact în ultima perioadă cu femeia de 65 de ani decedată luni la Spitalul Clinic Județean Sibiu în urma infectării cu noul virus, anunță Prefectura Sibiu. Pentru menținerea măsurilor de prevenire a extinderii infecției cu coronavirus, s-a apelat inclusiv la ajutorul trupelor speciale.

Decizia a fost luată in urma anchetei epideiologice cerută de prefectul Mircea Crețu Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

”În urma anchetei epidemiologice raportată astăzi, 31.03.2020, au fost identificate un număr de 38 de persoane cu care aceasta a intrat în contact, pentru care s-a impus izolarea la domiciliu”, precizează Prefectura Sibiu în comunicatul remis redacției.

Pentru a se asigura că măsura se respectă, s-a dispus întărirea efectivelor de ordine publică cu echipe de ”mascați”.

”La nivelul Inspectoratul de Poliție Județean, s-a dispus ca echipaje din sistemul de ordine și siguranță publică al Poliției Municipiului Sibiu, sprijinite de luptători SAS (Serviciul Acțiuni Speciale), să verifice în regim de urgență dacă toate persoanele din zonă, respectă măsura izolării la domiciliu, respectiv a distanțării sociale/interdicției de circulație”, mai precizează Prefectura Sibiu.

Femeia a decedat in aceeași zi in care și soțul ei, internat pe Secția de Nefrologie a Spitalului Județean Sibiu, a încetat din viață. Cei doi fac parte dintr-o familie însemnată de rromi din Sibiu.

Citeste si: Oficial: Sibiul a înregistrat primul deces cauzat de COVID -19; Soțul femeii infectate a murit la Nefrologie

Prefectul județului Sibiu,Mircea Crețu, a făcut apel la respectarea legii și a restricțiilor impuse de starea de urgență în care ne aflăm.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citeste si: COVID -19: Persoanele care au fost în contact cu sibianca decedată, izolate; Verificări cu ”mascații” […]

  2. […] Citeste si: COVID -19: Persoanele care au fost în contact cu sibianca decedată, izolate; Verificări cu ”mascații” […]