Primăria Sibiu dezinfectează scările de bloc; Primele intervenții, în Turnișor și Dioda

Știri de Sibiu, 31.03.2020

Primăria Sibiu începe miercuri, 1 aprilie, dezinfecția clădirilor din oraș, prin pubverizarea de hipoclorit de sodiu, urmare a prevederilor Ordonanței Militare 4, primele acțiuni ale firmei de deratizare fiind programate în cartierele Turnișor și Hipodrom.

”Substanța folosită pentru dezinfecție este hipocloritul de sodiu, avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și dovedită ca eficientă împotriva coronavirusului. Dezinfectantul va fi utilizat sub formă de soluție, în concentrația indicată în acest aviz al Ministerului Sănătății. Cetățenii sunt rugați să rămână în apartamente atunci când se pulverizează substanța pe casa scărilor, pentru a evita eventuale neplăceri. Această recomandare este obligatorie pentru persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace”, transmite Primăria Sibiu.

Potrivit municipalității sibiene urmează să fie dezinfectate aproximativ 3000 de scări de bloc din municipiul Sibiu, ”costurile urmând să fie suportate din bugetul local al Sibiului”.

Firma DD Chim, contractată de Primărie, ” va interveni în ordinea de prioritate stabilită și aprobată în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență” de marți, 31 martie.

Astfel, mirecuri, 1 aprilie, se va interveni în zona de blocurile din cartierul Turnișor, inclusiv zona Alma , și în zona de blocurile din zona Dioda, cuprinsă între Calea Dumbrăvii – strada Vasile Milea – str. Oituz.

”După efectuarea dezinfecției este obligatorie aerisirea corespunzătoare a spațiilor”, avertizează Primăria Sibiu.

În funcție de ritmul de realizare a operațiunilor, Primăria Sibiu va anunța în fiecare zi zonele de blocuri în care se va interveni în următoarea zi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.