O nouă anchetă la Județean: Pacienții din același salon cu sibianul decedat de COVID – 19, izolați

Știri de Sibiu, 01.04.2020

Serviciul de Prevenire a Infecțiilor din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu a început ancheta epidemiologică în cazul pacientului decedat pe Secția de Nefrologie, diagnosticat ulterior ca fiind infectat cu coronavirus.

Se caută acum toate persoanele din spital cu care bărbatul a intrat în contact pe durata spitalizării.

Citeste si: Oficial: Două decese COVID – 19 în Sibiu: Cazul 81, soțul sibiencei decedate luni la Spitalul Județean

“În momentul de față, Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale derulează o anchetă epidemiologică pentru identificarea completă a pacienților și personalului cu care pacientul a intrat în contact. S-a realizat dezinfectarea corespunzătoare a spațiilor unde pacientul a avut acces, inclusiv a lifturilor”, a declarat Decebal Toderiță, purtător de cuvânt al SCJ Sibiu.

Ca primă măsură de protecție, s-a impus izolarea ”tuturor pacineților care s-au aflat în același salon cu pacinetul infectat”, au mai precizat pentru StirideSibiu surse medicale.

Nu se știe însă câte cadre medicale sunt afectate au vor fi puse în izolare

Alte 9 cadre medicale din cadrul Secției ATI a Spitalului Clinic Județean Sibiu sunt în izolare după ce un asistent ATI a fost confirmat pozitiv cu COVID -19. In cazul asistentului se pregăteste dosar penal pentru că ”nu a respectat obligațiile sale profesionale și protocoalele de la nivelul secției ATI”.

În județul Sibiu s-a înregistrat, până miercuri, două decese – o femeie vârsta de 65 de ani, internată la Spitalul Județean Sibiu, și bărbatul acesteia, în vârstă de 70 de ani, internat pe Secția de Nefrologie.

În urma decesului celor doi, membri de marcă ai comunității de rromi din Sibiu, medicii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu au dispus izolarea la domiciliu pentru 38 de persoane din Sibiu. Pentru menținerea măsurilor de ordine publică de prevenire a extinderii infecției cu coronavirus, s-a apelat inclusiv la ajutorul trupelor speciale.

Citeste si: COVID -19: Persoanele care au fost în contact cu sibianca decedată, izolate; Verificări cu ”mascații”
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.