TELVERDE pentru asistență gratuită oferită de psihologii Spitalului de Psihiatrie Sibiu

Știri de Sibiu, 01.04.2020

Psihologii Spitalului de Psihiatrie din Sibiu oferă asistență telefonică gratuită persoanelor care au nevoie de susținere din cauza efectelor crizei generate noul virus. Începând de miercuri, 1 aprilie, sibienii beneficiază de suport psihologic gratuit la numărul 0800 070 050, de luni până vineri.

Le vor răspunde psihologii Spitalului de Psihiatrie Sibiu- Radu Vulcu, Liviu Gaja, Irina Stroia, Mara Tomina, Daniela Nicoară, Lucia Popa, Laura Orlandea și Diana Laslău, care vor lucra în ture, fiecare tură fiind asigurată de câte doi psihologi.

În cazul în care solicitările vor fi numeroase, suportul psihologic va fi deservit de câte trei psihologi pe tură, potrivit unui comunicat al CJ Sibiu.

”Prin acestă linie telefonică, în premieră pentru un spital de psihiatrie din România, ne adresăm persoanelor care au nevoie de suport și intervenție din partea psihologilor spitalului nostru. Considerăm că în această perioadă critică este un ajutor pe care îl putem oferi comunității noastre, persoanelor care stau acasă, aflate în carantină, izolate la domiciliu sau internate, la aparținătorii lor, la personalul medical implicat în îngrijirea pacienților ce ridică suspiciuni de infectare cu COVID -19, și nu în ultimul rând pacienților noștri, familiilor acestora precum și altor categorii socio-profesionale care au nevoie de sprijin și încurajare psihologică”, explică dr. Ciprian Băcilă, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie Sibiu.

Inițiativa apartine președintei CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, cu sprijinul Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.

”Ne-am concentrat până acum toate forțele și resursele pentru a asigura sănătatea fizică a sibienilor și vom depune în continuare eforturi. În același timp, suntem conștienți cât de important este să ne menținem sănătatea psihică, emoțională în această perioadă caracterizată de multă încordare, stres, anxietate și panică, pe care mulți dintre noi nu le putem gestiona singuri, cu atât mai mult cu cât izolarea socială este o condiție pe care trebuie să o respectăm. Împreună cu specialiștii de la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu cărora le mulțumesc, oferim un sprijin comunității sibiene prin intermediul unei linii telefonice gratuite, gândită pentru a oferi un sfat, o încurajare, tot ceea ce ține de o consiliere psihologică profesionistă. E important pentru un om în vârstă, pentru un om care trece prin boală, pentru un om deznădăjduit să simtă că nu e singur și să primească sprijin de la specialiști în domeniu. Această linie telefonică vine în completarea Call Center-ului creat la începutul perioadei de criză la inițiativa comunitară <> și a organizației Crucea Roșie Filiala Sibiu, pe care le-am sprijinit prin punerea la dispoziție a unor spații din Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu unde psihologi voluntari ajută persoanele aflate în carantină sau în izolare”, spune Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.