Directorul Spitalului Județean Sibiu, nevoit să se retragă în plină criză COVID -19

Știri de Sibiu, 01.04.2020

Cornel Benchea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, singura unitate unde se vor trata pacienți infectați cu COVID – 19 din județul Sibiu, și-a anunțat colegii, miercuri, că pleacă ”din motive strict personale” și că nu s-a înscris la concursul de manager organizat de Consiliul Județean (CJ) Sibiu luna aceasta, urmare a expirării mandatului.

Într-un mesaj transmis tuturor angajaților spitalului, Benchea spune că a luat decizia la începutul acestei săptămâni, ”din motive strict personale”, și că plecarea sa nu are nicio legătură cu ”problemele cauzate de coronavirus”.

”Vă anunț pe această cale, întrucât întâlnirile directe în grup mare sunt de evitat în această perioadă, că nu o să-mi depun candidatura pentru un nou mandat de manager din motive strict personale, cunoscute de unii dintre dvs. și de dna Președintă a CJ Sibiu, pe care am rugat-o din timp să fie pregătită în eventualitatea că se va intâmpla acest lucru.Decizia a fost luată luni, după parcurgerea ultimei etape a viitorului post care este din zona financiară având ca arie geografică Transilvania și care este localizat in Brașov.Vreau ca lucrurile să fie extrem de clare: nu există niciun fel de presiuni politice sau administrative ca să plec, beneficiez de toata încrederea CJ Sibiu, nu plec nici din cauza problemelor cauzate de coronavirus, nici pentru o poziție mai bună sau pentru avantaje financiare. Plec doar pentru rezolvarea problemelor personale”, spune Benchea în mesajul transmis.

El s-a arătat dispus să susțină în continuare activitatea spitalului din Sibiu, chiar dacă va lucra în altă parte, și le-a mulțumit angajaților aflați în fața celei mai mari provocări de până acum.

”Onoare și respect întregului colectiv al SCJUS pentru activitatea pe care o desfășoară în mod obișnuit și pentru lupta extraordinară cu coronavirusul din această perioadă!”, a mai spus Benchea.

Cornel Benchea a fost numit prin concurs, în aprilie 2017, în funcția de manager al SCJ Sibiu, pentru o perioadă de trei ani.

CJ Sibiu a scos la concurs în luna martie postul de manager al Spitalului Județean Sibiu.

Solicitată de StirideSibiu să facă precizări cu privire la cine va sigura conducerea spitalului în perioada următoare, președinta CJ Sibiu, Daniela Cimpean, nu a făcut nicio precizare, până la ora publicării articolului.

Spitalul Clinic Județean Sibiu este singurul spital din județ care tratează pacinenții infectați cu noul virus.

Până în prezent, două persoane au decedat la Spitalul Județean Sibiu în urma infecției cu COVID – 19 și peste 10 cadre medicale sunt în izolare la domiciliu după ce un asistent de la ATI a fost confirmat cu coronavirus.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Răspunsuri

  1. […] Citeste si: Directorul Spitalului Județean Sibiu, nevoit să se retragă în plină criză COVID -19 […]

  2. […] Citeste si: Directorul Spitalului Județean Sibiu, nevoit să se retragă în plină criză COVID -19 […]

  3. […] Citeste si: Directorul Spitalului Județean Sibiu, nevoit să se retragă în plină criză COVID -19 […]

  4. […] Citeste si: Directorul Spitalului Județean Sibiu, nevoit să se retragă în plină criză COVID -19 […]