ULTIMĂ ORĂ: Raliul Sibiului 2014 a fost anulat!

Știri de Sibiu, 29.01.2014

Raliul Sibiului, programat să se desfăşoare anul acesta la finalul lunii februarie, a fost anulat. Decizia a fost luată de organizatori din cauza condiţiilor meteo dificile şi din motive de asigurare a securităţii participantilor, o etapă fiind prevăzută iniţial să se desfăşoare pe Transfăgăraşan. Organizatorii speră să obţină aprobare pentru un nou format, în luna octombrie.

Raliu Sibiu

Raliu Sibiu

“Raliul Sibiului nu se va desfasura în perioada 27 februarie – 1 martie, aşa cum era programat din motive de forta majora: a conditiilor meteo dificile si din motive de asigurare a securitatii participantilor. In urma analizarii traseului în conditii de iarna, promotorul evenimentului, sustinut de ASN, promotorul Campionatului European de Raliuri Eurosport Events a fost de acord cu anularea etapei de iarna“, se arată în comunicatul de presă transmis miercuri, 29 ianuarie.

Organizatorii competiţiei spun că în aceste momente toate eforturile sunt concentrate pentru “a pastra Romania in Campionatul European de Raliuri, la o alta data si intr-un alt format, cu pastrarea probei speciale de pe Transfagarasan in program”.

Cu un procent de 75% din probele speciale la o altitudine de 1.600 metri si cu speciala de pe Transfagarasan la o altittudine de 2.400 metri, organizatorul raliulu a considerat ca siguranta participantilor, a oficialilor si a spectatorilor este in  periicol daca raliul se va desfasura in formatul propus.

Promotorul local al Raliului Sibiului a propus un format alternativ, un traseu exclusiv pe asfalt cu o lungime de 220 kilometri – incluzand speciala pe Transfagarasan, pentru perioada 9 – 11 octombrie 2014.
Eurosport Events va analiza propunerea sibienilor va decide daca va inainta noua propunere comisiei de raliuri din cadrul FIA care se va intalni pe data de 12 martie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.