Cîmpean către PSD în scandalul concursului de manager al Spitalului Județean Sibiu: Nu trebuie să ajungă dialogul dintre noi în presă

Știri de Sibiu, 30.04.2020

Președinta Consiliul Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean (PNL), spune că este ”total nefondată” acuzația lansată de consilierii PSD privind nelegalitatea concursului organizat pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, concurs câștigat de Liliana Coldea, actualul director al Spitalului CFR. În contextul solicitării publice a consilierilor social-democrați de anulare a concursului și de verificare a legalității acestuia, cu referire la legături rudenie și prietenie între membrii Comisie de Concurs și candidată, Daniela Cîmpean i-a criticat în ședința CJ pe inițiatori că au ieșit în presă și nu au cerut dialog direct.

Citește și: PSD contestă concursul de manager de la Spitalul Județean Sibiu și amenință cu proces pentru abuz

”Este total nefondată acuzația de nelegaliate pentru ca acest regulament are la bază un regulament care a fost aprobat printr-un ordin al Ministrului Sănățății”, a declarat Daniela Cimpean.

Referitor la solicitarea de anulare a concursului, președinta CJ Sibiu a susținut că ar fi un abuz din partea sa, dacă ar interveni într-o procedură ”organizată în mod legal de către Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean Sibiu”, iar existenta unor posibile legături de rudenie și afini a fost demontată, invocand defintia termenului ”afin”.

La finalul intervenției, Cîmpean i-a criticat pe PSD-iști că nu i-au semnalat direct neregulile in cauză și i-a acuzat de ”atitudine pur politica” pe motiv că au transmis presei comunicate legate de modul de desfășurarea a concursului de manager al Spitalului Județean Sibiu.

”Daca aveați credința că este așa, (…) veneați si ne atenționați și nu ieșeați în presă.(…) Nu trebuie să ajunga dialogul dintre noi în presă. Până când nu ați venit sa spuneți ca nu este ok, faptul ca ați ieșit în presă, este o atitudine pur politica și nu are nimic de-a face cu o situația de-a face dreptate. Dacă aveți credință că eu săvârșesc un abuz nefăcând ce îmi cereți, va rog să mergeți și să își faceți plângere penală. Nu vă mai jucați cu sentimentele sibienilor și nu mai împrăștiați știri false”, a mai spus Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu la finalul ședinței ordinare a CJ Sibiu organizată în sistem video transmisă online.

După mai multe intervenții publice, PSD Sibiu a anunțat, joi, că va contesta la Ministerul Sănătății concursul organizat pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și a avertizat că va deschide proces, în cazul în care conducerea Consiliului Județean Sibiu va ”ignora” nelegalitățile semnalate de consilierii județeni în privința modului de organizare a selecției.

Liliana Coldea a fost unicul candidat care s-a prezentat pentru postul de manager al Spitalului Județean Sibiu și urmează să fie instalată în funcție în luna mai. Spitalul CFR Sibiu a fost închis, de sâmbătă, iar paciențiii transferați, după ce 4 cadre medicale și doi pacienți au fost confirmați cu infecție Covid-19.

Ea urmează să îl înlocuiască pe Cornel Benchea, al cărui mandat a fost prelungit, până în data de 9 mai, până la finalizarea concursului de manager.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Răspunsuri

  1. […] Cîmpean către PSD în scandalul concursului de manager al Spitalului Județean Sibiu: Nu trebuie s… […]

  2. […] Citeste și: Cîmpean către PSD în scandalul concursului de manager al Spitalului Județean Sibiu: Nu trebuie s… […]

  3. […] Citeste și: Cîmpean către PSD în scandalul concursului de manager al Spitalului Județean Sibiu: Nu trebuie s… […]

  4. […] Citeste și: Cîmpean către PSD în scandalul concursului de manager al Spitalului Județean Sibiu: Nu trebuie s… […]

  5. […] Citeste și: Cîmpean către PSD în scandalul concursului de manager al Spitalului Județean Sibiu: Nu trebuie s… […]