Premieră: Băiețel de cinci ani diagnosticat cu Covid, operat de pediatrii sibieni

Știri de Sibiu, 21.05.2020

Un copil de cinci ani din Braşov, care şi-a rupt antebraţul şi a aflat, după ce a ajuns la spital, că este infectat cu noul coronavirus, a fost operat la Sibiu de o echipă medicală a Spitalului de Pediatrie. Intervenția chirurgicală de mare risc a avut loc în blocul operator al Spitalului Clinic Județean Sibiu, singura unitate Covid din județ destinată tratării pacienților adulți.

Şeful Secţiei de Chirurgie Pediatrică, Cristian Berghea Neamţu, Daniel Constantin, medic specialist ortopedie şi traumatologie şi coordonatoarea Blocului operator, Ştefania Manea sunt cei trei medici care au contribuit la reuşita primei operații a unui copil cu COVID-19 la Sibiu, potrivit potrivit unui reportaj realizat de agerpres.ro.

Copilul operat ajuns, miercuri, la spitalul de copii din Braşov, cu o fractură la antebraţul stâng, unde a aflat în urma testării că este pozitiv. Copiii care au COVID-19 şi au nevoie de intervenţii chirurgicale nu pot fi operaţi la Braşov, pentru că acolo nu este un spital COVID care să poată rezolva astfel de cazuri. Aşa s-a luat decizia ca acest copil să fie transferat la Sibiu, unde atât Spitalul de Pediatrie, cât şi Judeţeanul sunt spitale COVID şi au decis să se susțină , în beneficiul pacienţilor, indiferent de vârstă. Deşi există sală de operaţie la Pediatrie, copilul a fost operat la spitalul de adulţi, unde s-au mai făcut operaţii la bolnavi de noul coronavirus.

Tot la Spitalul de Pediatrie din Sibiu a fost tratat și vindecat în luna mai cu copil de aproximativ o lună diagnosticat cu noul coronavirus.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.