Încep lucrările de demolare a podului peste Cibin, pe Rozmarinului; Cum va arăta noua construcție

Știri de Sibiu, 21.05.2020

Firma SC Prodial SRL din Sibiu a câștigat licitația în valoare de peste 1 milion de euro pentru demolarea și construcția noului pod peste râul Cibin din dreptul străzii Rozmarinului. Lucrările vor începe de săptămâna viitoare.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu lucrările se vor face pentru suma de 5,12 milioane de lei și vor dura un an, timp în care se vor face și lucări pentru demolarea vechiului pod care datează din anul 1960.

“Modernizăm complet acest pod care va face parte din noua legătură pe care o creăm către Zona Industrială Vest a orașului, peste Câmpșor, decongestionând astfel traficul pe o parte din șoseaua Alba Iulia și pe strada Andrei Șaguna. Practic, podul va fi complet reconstruit, cu o structură de trafic pentru autovehicule, pentru biciclete și pentru pietoni. În scurt timp se va încheia și contractul pentru execuția lucrărilor de amenajare a drumului peste Câmpșor, cele patru oferte depuse în cadrul procedurii de achiziție pentru execuția lucrărilor aflându-se în evaluare”, a declarat Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Contractul prevede demolarea podului existent, iar după amenajarea malul Cibinului se va ridica o construcție cu o lungime de 30 de metri și o lățime de 15,7 metri. Podul va avea două benzi pentru traficul auto, piste pentru biciclete în ambele sensuri și trotuare pentru pietoni. Pistele de biciclete vor fi separate de calea de rulare a autovehiculelor, urmând să fie protejate cu parapeți.
De asemenea, este prevăzută amenajarea unui nou sistem de iluminat public pe pod și modernizarea unei porțiuni de aproximativ 125 de metri de stradă, între podul nou și viitorul drum de legătură peste Câmpșor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.