Ce se întâmplă dacă te testezi în privat pentru Covid și ești pozitiv

Știri de Sibiu, 22.05.2020

Persoanele care își fac la cerere analize pentru depistarea virusului Covid – 19 sunt obligate să îți anunțe medicul de familie dacă sunt diagnosticate pozitiv și vor fi izolate în spital, chiar dacă nu prezintă simptomele bolii, precizează pentru StirideSibiu Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu.

Astfel, laboratorul privat sau spitalul ales pentru analizele de tip RT PCR contra cost informează autoritățile sanitare despre rezultat, doar în cazul în care pacientul este testat pozitiv.

”Rezultatele testelor pentru SARS CoV-2, efectuate la cerere sunt transmise persoanelor solicitante, cu excepția rezultatelor pozitive, care sunt raportate si centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu”, au precizat pentru StirideSibiu specialiștii DSP Sibiu.

În cazul unui rezultat pozitiv, normele sanitarea impun obligații atât pentru pacient, cât și pentru instituția care a efectuat analizele.

”În situația în care o persoană este testată pozitiv la cerere, laboratorului de testare îi revine obligația raportării rezultatului către autoritățile sanitare, iar persoana testată își va anunța medicul de familie, în vederea internării”, a mai precizat DSP.

Potrivit aceleiași surse medicale, chiar dacă nu este simptimatică, în cazul tuturor persoanelor testate pozitiv cu Covid -19 se impune spitalizarea.

”Chiar dacă persoana testată pozitiv este asimptomatică, aceasta va fi internată în spital pentru izolare, monitorizare și administrare de tratament de specialitate”, a precizat DSP Sibiu.

În Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie oferă posibilitatea persoanelor interesate să facă analize contra cost pentru diagnosticarea noului coronavirus sau pentru identificare de anticorpi. La analize RT-PCR COVID-19 la prețul este de 280 lei/test iar testul pentru determinarea anticorpilor (Ig M și Ig G – anti SARS-Cov-2) se face la prețul de 80 lei/test. De asemenea, mai multe laboratoare private sau clinic stomatologice facilitează testarea pentru identificarea virusului SARS CoV-2.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.