Preotul Necula înfierează presa în mesajul adresat credincioșilor după moartea ÎPS Pimen

Știri de Sibiu, 22.05.2020

Părintele Constantin Necula îi îndeamnă pe credincioșii din Sibiu să îl pomenească în rugăciunile lor pe arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor , susținând că așa se șteargă ”scuipatul presei libere din România” de pe obrazul arhiereului.

În mesajul adresat credincioșilor prezenți joi la Catedrala Miropolitană din Sibiu, preotul Necula nu a ezitat să defăimeze ”presa liberă” despre care susține că l-ar fi ”făcut varză” pe înaltul ierarh.

”Vă rog să îl pomeniți pe ÎPS Pimen. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că prin cumințenia dumneavoastră ștergeți de pe obrazul arhiereului scuipatul presei libere din România. L-au făcut varză! Oameni care nu reprezintă în modernitate decât ceea ce erau pe vremuri cei despre care spun ei că l-ar fi obligat pe Vlădică să decadă într-o oarecare măsură din Adevăr și din Dreptate. Rugăciunea credincioșilor îl va bucura pe Vlădică – un om blând, smerit și cuminte. Un om care a făcut tot ce putea face ca Biserica să rămână întreagă”, a spus părintele Constantin Necula.

El le-a cerut oamenilor să ”nu se ia după mincinoși” în privința preoților: ”Preoții noștri, cu foarte rare excepții, nu sunt decât săracii dumneavoastră, la fel ca și sărăcia dumneavoastră. Nu vă luați după mincinoși”. Adevărata bogăție a unui popor este să cunoască adevărul, iar IPS Pimen a făcut lucru ăsta”.

ÎPS Pimen a încetat din viaţă la Institutul “Matei Balş” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord. Din cauza infectării cu noul coronavirus, ierarhul fusese transportat de la Suceava la Bucureşti cu un elicopter SMURD pe data de 20 aprilie. În urma complicaţiilor pulmonare apărute, părintele arhiepiscop în vârstă de 90 de ani a fost intubat.

În ultimii ani, preotul Necula a devenit cunoscut publicului și credincioșilor din întreaga țară și datorită unei promovări intense în presa din România.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.