ISJ Sibiu estimează că mai puțin de jumătate dintre elevi nu vor participa la pregătirea pentru Evaluare și BAC

Știri de Sibiu, 22.05.2020

Conducerea Inspectoratului Județean Școlar (ISJ) Sibiu estimează că mai puțin de jumătate dintre elevii sibieni nu vor participa la pregătirea pentru examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat, una din cauze fiind teama de infecția cu Covid care persistă în rândul părinților.

La nivelul județului Sibiu ar trebui să revină la cursuri 3892 elevi de clasa a VIII-a si 2729 elevi de clasa a XII-a, însă doar 40% este posibil să fie lăsați de părinți să urmeze cursurile de pregătire, care sunt opționale.

”Din datele pe care le-am colectat din scoli, prin intermediul dirigintilor, prezenta fizica la activitatile de pregatire va fi in jurul procentului de 45 %. Probabil pentru mulți elevi si părinți persistă un sentiment de teamă în a reveni în comunitate”, a declarat pentru StirideSibiu Alexandru Dumbravă, șeful Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Pe acest considerent, spune inspectorul general, pentru elevii care nu vor reveni la cursuri, ”cadrele didactice vor efectua și ore de pregătire online”.

Până la reluarea cursurilor, în școli se fac pregătiri pentru aplicarea normelor de distanțare socială și dezinfectare a claselor, urmînd ca la finalul lunii să fie verificat de ISJ ”modul în care acestea s-au mobilizat pentru începerea activităților de pregătire a elevilor care vor susține examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat din luna iunie 2020”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.