Primăria Sibiu schimbă sistemul de taxare a teraselor; Se introduce o taxă specială

Știri de Sibiu, 22.05.2020

Primăria Sibiu intenționează să instituie o taxă specială pentru terase care înlocuiește taxa plătită pentru ocuparea domeniului public, noul tarif fiind de 0,5 lei/mp/zi față de 2 lei/mp/zi cât este în prezent. Măsura vine în sprijinul comercianților afectați de restricțiile impuse pe durata pandemiei de coronavirus.

Proiectul privind înlocuirea taxei de ocupare a domeniului public cu o taxă specială pentru amplasarea teraselor va fi suspus votului ăn ședința ordinară a Consiliului Local Sibiu din 28 mai. Pe lista beneficiarilor se află proprietarii de hoteluri care au restaurante, de restaurante, cafenelele și baruri care doresc amplasarea de terase pe domeniul public.

Noua taxă ar urma să fie percepută începând din luna iunie și va putea fi plătită până la finalul perioadei de valabilitate a avizului emi

Dacă înainte aceasta trebuia achitată în avans pentru a obține avizul de ocupare a domeniului public, anul acesta, taxa specială pentru amplasarea teraselor va putea fi plătită până la finalul perioadei de valabilitate a avizului emis, dând astfel timp operatorilor să înceapă să încaseze după redeschidere, precizează Primăria Sibiu.

“Pentru a încuraja și susține mediul de afaceri local, Primăria Sibiu continuă să adopte măsuri care să genereze efecte pozitive pe termen lung asupra dezvoltării economice a Sibiului. Terasele fac parte din farmecul Sibiului, atât pentru sibienii care își petrec timpul liber în centru, cât și pentru turiștii care vizitează orașul, reprezentând un pilon important în turismul local. Acesta este unul dintre motivele pentru care am extins pietonalul din centrul istoric și vom continua să eliberăm de mașini noi zone, făcând loc Sibiului frumos, inclusiv acestor terase. În sensul sprijinirii proprietarilor acestor structuri, voi propune Consiliului Local înlocuirea taxei de ocupare a domeniului public cu o taxă specială de amplasare a teraselor. Am ales această variantă deoarece terasele sunt amplasate pe domeniul public aproape pe tot parcursul anului și, de aceea, se pot încadra în altă categorie decât ocuparea temporară a domeniului public.”, spune primarul Astrid Fodor.

Potrivit proiectului, ”în acest an dificil, cuantumul taxei a fost stabilit la o valoare modică, de 0,5 lei/mp/zi”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.