Peste 100 de animale salvate de foc de pompieri; Incendiu devastator lângă Sibiu

Știri de Sibiu, 24.05.2020

Peste 100 de animale au fost salvate noaptea trecută de pompierii sibieni și voluntarii din Cisnădie după ce un atelier situat în curtea ferme de lângă Sibiu a luat foc. Au ars aproximativ 15 tone de fân iar intervenția pompierilor a durat mai bine de patru ore, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu.

Incendiul devastator a izbucnit după miezul nopții, la ieșirea din orașul Sibiu, în zona Lunca Seviș. Focul a pornit de la un atelier meșteșugăresc amenajat aflat în incinta fermei cu animale.

Pompierii militari au fost ajutați de membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cisnădie, care au luptat cu focul pentru a nu se extinde și în vecinătăți și au salvat animalele aflate în pericol.

”Peste patru ore, pompierii militari au intervenit pentru stingerea incendiului. A ars atelierul în totalitate pe o suprafață de aproximativ 150 mp și cca 15 tone de fân și au fost salvate prin evacuarea preventivă din ferma aflată în vecinătate 60 păsări, 34 de porci, 30 de oi, 20 capre și 8 viței. De asemenea a fost salvat și un autoturism aflat lângă atelier”, precizează reprezentantul ISU Sibiu.

Cauza probabilă care a generat incendiul a fost ”efectul termic a unui coș de fum neprotejat corespunzător”, susțin pompierii.

Pe durata intervenției, s-a acționat cu doar două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, informează ISU Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.