Obligația măsurării temperaturii, ignorată în mall-ul din Sibiu (VIDEO)

Știri de Sibiu, 24.05.2020

Accesul în cel mai mare centru comercial din Sibiu, care are activitate intensă cu publicul datorită magazinelor alimentare, se face fără respectarea obligativități triajului epidemiologic al clienților. La sfârșit de săptămână, când mii de oameni și-au făcut cumpărăturile în magazinele deschise în incinta Shopping City Sibiu, termoscanarea a fost inexistentă la intrarea în mai multe magazine.

La doar o zi după publicarea în Monitorul Oficial a ordinului privind obligativitatea purtării măştii și a controlul temperaturii, sâmbătă, în jurul prânzului, accesul în incinta supermarketului către Decathlon nu era controlat de agenții de pază sau alte persoane delegate să măsoare temperatura sau să interzică accesul fără mască de protecție. Lipsa unui control strict al clienților nu a fost însă o scăpare de moment. Cu o oră înainte de închiderea magazinelor, situația era neschimbată. Niciun angajat la intrarea în Carrefour, nicio persoană care să facă triajul epidemiologic impus de lege pentru blocarea accesului unei persoane bolnave în zone intens populate.

Mulți oameni însă au respectat noile reglementări impuse pe durata stării de urgență și, indiferent de prezenta sau nu a firmelor de pază la intarea in mall, s-au protejat prin purtarea măștii în interior.

Indiferența față de lege este manifestată fără rezerve tocmai de cei care au fost lăudați de prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, pentru respectarea măsurilor de prevenire a coronavirusului pe durata stării de alertă : ”În urma vizitelor făcute în municipiul Sibiu, alături de polițiști, mă bucur că atât reprezentanții hipermarketurilor cât și cetățenii au înteles că este foarte important să avem un comportament responsabil și să fim precauți”, spunea joi prefectul Sibiului.

De la începutul pandemiei, 39 de oameni au murit în județul Sibiu din cauza infecției cu Covid -19 și 479 de persoane au fost infectate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste și: Obligația măsurării temperaturii, ignorată în mall-ul din Sibiu (VIDEO) […]