Prefectul Sibiului, ironizat de PSD: Nici măcar noi nu îi bănuiam pe fruntașii PNL de atâta prostie (UPDATE)

Știri de Sibiu, 26.05.2020

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a devenit ținta ironiilor PSD, după ce luni, pe ploaie torențială, s-a fotografiat pe șantierele de la drumuri, în timp ce asista la turnarea asfaltului pe mai multe drumuri județene. Social democrații sibieni au transmis marți un comunicat de presă în care aformă că nici chiar ei nu i-au bănuit ”pe fruntașii PNL Sibiu de atâta prostie”.

PSD Sibiu îi acuză pe Crețu și pe președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, de sfidare și risipă a banului public, prin ignorarea normativelor tehnice.

”Cum să mergi pe ploaie torențială, ascuns sub umbrelă, să asiști la asfaltarea unor drumuri județene, apoi să te mai și lauzi pe Facebook-ul oficial al Prefecturii cu această ”realizare”?! Aleși locali ai PNL Sibiu sfidează toate legile existente. Prefectul Județului, Mircea Crețu, fruntaș PNL, și doamna Daniela Cîmpean, președintele penelist al Consiliului Județean Sibiu, au călcat în picioare toate normativele tehnice în vigoare, care spun clar că asfaltul turnat pe ploaie este risipă de bani publici.Luni, pe ploaie torențială, pe drumurile județene din Racovița și Cisnădie, prefectul și președintele Consiliului Județean au asistat de sub umbrele la turnarea covorului asfaltic, privind cum se duc pe Apa Sâmbetei banii județului”, susține PSD în comunicatul transmis.

Evenimentul de luni este pus de PSD în topul unei serii ”recente de abuzuri dublate de prostie, ale prefectului penelist”, despre care susțin că a ajuns ”printr-un sinecurism marca PNL, în cea mai înaltă funcție de conducere din județ”:

”• Astfel, săptămâna trecută polițiștii sibieni, deși nu sunt în subordinea Prefectului, au aflat în mod oficial, printr-o adresă a prefectului, că au nevoie de bilet de voie de la conducerea Prefecturii pentru a părăsi incinta instituției unde își desfășoară activitatea.
• La sfârșitul lunii aprilie, prefectul Sibiului a mințit cu nerușinare în direct la un post TV că angajații Serviciului de Evidența Populației Sibiu au fost testați și sunt sănătoși. Abia după ce minciuna prefectului a fost semnalată public oamenii au fost testați în mare grabă, 4 dintre ei fiind confirmați pozitiv și internați. Prins cu minciuna, Prefectul, în mod hilar a dat vina pe o eroare a sistemului informatic. Probabil se referea la ”erorile sistemului informatic” din creierul său, care dă rateuri tot mai des.
• Și nu este prima data când ”sistemul informatic” al Prefecturii dă ”erori”. Domnul Prefect a reușit și performanța de a raporta oficial îmbolnăviri de COVID-19 într-o dată inexistentă în calendar, respectiv 31 aprilie.
• De altfel raportările îmbolnăvirilor cu COVID-19 îi dau mari bătăi de cap domnului Prefect, presa relatând pe larg minciunile din comunicatele trimise de Prefectură.
• Prefectul Crețu a mai avut o idee ”creață” și l-a pus șef de cabinet pe domnul Sebastian Dotcoș, cel pentru care, în mod special, a fost schimbată Organigrama Primăriei Orașului Săliște. Primarul PNL al orașului Săliște a făcut clar abuz de putere și trafic de infuență pentru a-l putea face funcționar public pe Dotcoș peste noapte, fără a da concurs, în bătaie de joc față de Legea Funcționarilor Publici”, a enumerat PSD.

Prefectura Sibiu a postat, luni, pe pagina de Facebook imagini din timpul vizitei prefectului pe șantierele din județ, însoțite de textul: ”În cursul zilei de astăzi, Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, împreună cu Președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, au efectuat vizite în teren pentru a vedea cum decurg lucrările de reparații a drumurilor județene din Racovița și Cisnădie. ”

UPDATE: În replică, societatea Drumuri și Poduri Sibiu, aflată în subordinea CJ Sibiu, a transmis un comunicat în care susține ”în localitatea Racovița, condițiile meteo au permis continuarea lucrărilor în condiții tehnice excelente”.

Redăm integral comunicatul: ” Având în vedere necesitatea informării corecte a opiniei publice în legătură cu articolele apărute în presă privind condițiile în care se execută lucrările de turnare a covoarelor asfaltice pe drumurile județene DJ 105 G Racovița intravilan și DJ 106 D Cisnădie-Cisnădioara din data de 25.05.2020, vă comunicăm următoarele: lucrările sunt realizate de către S.C. Drumuri și Poduri S.A. Sibiu în conformitate cu Programul anual de reparații și întreținere aprobat pentru anul 2020 de către Consiliul Județean Sibiu.

                Precizăm că în data de 25.05.2020 societatea executa lucrări de așternere covor asfaltic pe drumurile județene DJ 105 G Racovița si DJ 106 D Cisnădie-Cisnădioara.

  • În localitatea Racovița, condițiile meteo au permis continuarea lucrărilor în condiții tehnice excelente.
  • În ceea ce privește tronsonul de drum județean DJ 106 D Cisnădie-Cisnădioara, lucrările de așternere mixtură asfaltică au fost oprite imediat ce vremea a devenit nefavorabilă.  Menționăm că în fotografiile apărute în spațiul public este prezentat un tronson de drum în care mixtura asfaltică  a fost aștenută chiar înaintea apariției precipitațiilor, contactul apei de ploaie cu materialul proaspăt turnat la o temperatură de 160oC producând „aburul” rezultat în urma evaporării.

                De asemenea, menționăm că managementul societății consideră oportună verificarea periodică a stadiului de execuție a lucrărilor de către autoritățile beneficiare.

                În final, asigurăm opinia publică de faptul că S.C. Drumuri și Poduri S.A. Sibiu, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu, execută lucrările de întreținere și reparație a drumurilor județene în condițiile tehnice și de calitate prevăzute de standardele și reglementările în vigoare”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.