Parcul din Piața Cluj, modernizat cu 1,3 mil. lei: Loc de joacă și Wi-Fi!

Știri de Sibiu, 26.05.2020

Primăria Sibiu investește suma de 1,3 milioane de lei pentru dotarea și reconfigurarea completă a Parcului din Piața Cluj, în cadrul unui proiect aprobat prin programului de bugetare participativă a orașului.

Potrivit unui comunicat al municipalității sibiene, contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare a fost semnat cu firma SC Atlassport SRL Târgu Mureș iar termenul de execuție este de 75 de zile de la emiterea ordinului, programat la finalul lunii mai.

Lucrările se vor face ăn spațiul situat pe strada Tudor Vladimirescu, între străzile Kiev și Timișoara.

“Pe lângă investițiile în modernizarea cartierelor, a străzilor și școlilor, continuăm să inițiem astfel de proiecte care cresc calitatea vieții locuitorilor, oferindu-le modalități de petrecere a timpului liber. Fără a afecta vegetația, vom crea un loc de joacă pentru copii echipat corespunzător și un parc pentru recreere și odihnă pentru adulți, transformându-l astfel într-un spațiu de agrement nou.”, spune primarul Astrid Fodor.

Proiectul include lucrări de reabilitarea a aleilor și a rețelelor de apă și canalizare și modernizarea iluminatului public prin montarea de stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED.

În parc se va amenaja o fântână arteziană iar locul de joacă va fi complet modernizat și împrejmuit pentru siguranța copiilor, urmând să fie montate echipamente pentru copii cu vârsta de la 3 ani și până la 12 ani: leagăne, cățărătoare și jocuri pe asfalt.

De asemenea este prevazuta o zonă de workout, se vor amplasa bănci, mese, rastele pentru biciclete și coșuri de gunoi.

În Parcul Cluj va fi instalat și un hotspot care va asigura internet wireless gratuit.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.