Dumbravă: Până luni, cel târziu, vom avea măști în școlile din Sibiu

Știri de Sibiu, 29.05.2020

Toate școlile din județul Sibiu sunt pregătite să reia activitatea, de luni, în condiții speciale de protecție pentru elevii din anii terminali care se întorc la şcoală pentru pregătirea examenelor de Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, în weekend urmând să fie livrată și prima transă de măști de protecție, a declarat pentru StirideSibiu Alexandru Dumbravă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Potrivit acestuia, măștile de protecție promise de Guvern vor ajunge în școlile din Sibiu până luni, cel târziu.

”Toate școlile din județ sunt pregătite să reia activitatea cu elevii conform cerințelor de distanțare și de protecție impuse. Am făcut verificări în teren, au fost fost câteva situații unde am revenit și au fost îndreptate măsurile, iar acum sunt pregătite toate școlile. Ministerul Educației a finalizat achiziția măștilor, iar în weekend va sosi la Sibiu prima transă, de 260 de mii de măști iar acestea vor fi distribuite în școli. Până luni, cel târziu, vom avea măștile în școli”, a precizat Alexandru Dumbravă pentru StirideSibiu.

Potrivit acestuia, revenirea la cursuri va fi aproape de 100% în rândul copiilor de la sate și mai scăzută la oraș.

”Estimarea prezenței la cursurile de pregătire este de aproape 100% în mediul rural și ceva mai scazută în mediul urban. Ne așteptăm la o prezență generală de cuprinsă între 65-70%. Școlile sunt pregătite însă să găzduiască în condiții de securitate toți copiii de clasele a VIII-a și a XII-a”, a mai precizat Dumbravă.

În privința triajului copiilor la intrarea în clase, inspectorul școlar general a precizat că este asigurat necesarul de personal medical de către Direcție de Sănătate Publică.

Din data de 2 iunie sunt așteptați să revină în școli pentru pregătire și examene elevi din 83 de școli gimnaziale și 33 de licee din intreg județul Sibiu. Mai exact, sunt așteptați să revină la școală 3892 de elevi de clasa a VIII-a si 2729 elevi de clasa a XII-a, care vor susține pregătirile, urmate de examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Potrivit ordinului Ministerului Educației și Cercetării privind măsurile care trebuie luate în școli în perioada în care elevii vor merge în unități pentru pregătirea examenelor naționale, este obligatorie purtării măștii de protecție și realizarea de circuite, cu maximum 10 elevi în clasă. De asemenea, accesul elevilor în școli se va face în urma unui triaj epidemiologic realizat de personalul medical delegat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.