Spitalul Județean Sibiu face ultimele pregătiri pentru reluarea internărilor; Marți, ziua decisivă!

Știri de Sibiu, 01.06.2020

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu face ultimele pregătiri necesare deblocării activității pentru pacienții non-Covid. Autorizația sanitară pentru reluarea activității, ce va permite după mai bine de două luni de blocaj și internarea pacienților cu alte afecțiuni decât Covid, va fi eliberată cel târziu marți, a declarat pentru StirideSibiu, Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătatea Publică (DSP) Sibiu.

Activitatea Spitalului Județean de Urgență Sibiu a fost reorganizată la finalul lunii martie, prin ordin de ministru, când a fost declarat spital suport dedicat pacienților cu Covid-19, iar revenirea la o structură asemănătoarea celei dinaintea pandemiei necesită noi avize și refacerea circuitelor.

Citește și: MS: Spitalul Clinic Județean Sibiu, spital suport pentru pacienții infectați cu COVID – 19

”Recent a fost emis un nou ordin al ministrului Sănătății ce permite spitalelor realizarea anumitor circuite ce țin cont de zona tampon pentru pacienții Covid, astfel încât să se poată interna și pacienți non – Covid, cu avizul DSP. Am primit planul spitalului pentru restrângerea zonei Covid. S-a realizat o secție tampon de ATI cu 5 posturi și urmează să rămână un etaj de Chirurgie pentru cazurile obișnuite și un etaj dedicat cazurilor Covid. Secția de Oncologie rămâne secție Covid, iar aici se vor amenaja și locuri pentru dializă, pentru bolnavii Covid. După prezentarea schemelor noilor circuite, urmează să emitem, cel târziu marți, un nou aviz în baza căruia se vor putea relua internările pe toate secțiile”, a declarat luni pentru StirideSibiu directorul DSP Sibiu.

Județeanul funcționează încă cu cele le 5 pavilioane externe-suport Covid- chirurgicale, medicale, boli infecțioase, dermatlogie și oftalmologie, iar primele schimbări vizează chirurgia.

”Deocamdata protocolul e în funcțiune. Trebuie să se termine dezinfecțiile terminale pe sectiile chirurgicale care vor prelua și cazurile Covid, cu sector distinct, și cele non-Covid. Secțiile medicale urmează într-o etapa ulterioară, în functie de numarul de cazuri care mai apar”, a precizat pentru StirideSibiu Florin Grosu, directorul medical al Spitalului Județean Sibiu.

Potrivit DSP Sibiu, reluarea internărilor nu presupune renunțarea la statutul de spital supor Covid-19, la Județean urând să fie tratați în continuare pacienții confirmați cu noul coronavirus.

În aproximativ două luni de la transformarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în unitatea suport pentru pacienții Covid, asistența medicală acordată pacienților s-a redus cu aproximativ 70% iar din cauza circuitelor de protecție destinate exclusiv bolnavilor infectați cu noul coronavirus, peste jumătate din capacitatea Județeanului a fost blocată.

Citeste și: Cum a afectat Covid activitatea Spitalului Județean Sibiu și ce presupune etapa următoare de reorganizare

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a anunțat în plenul ședinței CJ de la finalul lunii mai că serviciile Spitalului Județean vor fi reluate treptat, începând cu data de 2 iunie. Precizarea a fost făcută după ce consilierul județean Paul Poor (FDGR) a cerut autorităților sibiene să facă demersuri la Ministerul Sănătății pentru deblocarea spitalului.

Citeste și: Porr: Cereți deblocarea Județeanului; Cîmpean: Spitalul Județean Sibiu își va relua serviciile din 2 iunie

De la începutul pandemiei, județul Sibiu a înregistrat de 504 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 43 de persoane au decedat. Din totalul pacienților internați – adulți și copii, au fost vindecați și externați 388.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.