Coldea reacționează în scandalul concursului: Spitalul nu este câmp de luptă pentru partide

Știri de Sibiu, 04.06.2020

Spitalul nu este câmp de luptă pentru formațiunile politice, a transmis pe Facebook Liliana Coldea, managerul Spitalului Clinic Județean Sibiu, după ce PSD și PLUS au cerut public, miercuri, demiterea sa și organizarea unui nou concurs de manager, pe motiv că selecția din luna aprilie s-a făcut cu încălcarea legii.

Cistește și: Trif: MS a declarat nelegal concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Județean Sibiu; Se cer demisii!

”Spitalul nu este câmp de luptă pentru formațiunile politice. Interesele mele cât și ale colegilor mei sunt sănătatea și tratarea cu profesionalism a pacienților în condiții de siguranță și la cele mai înalte standarde. Suntem total dezinteresați de interesele politice. Nu eu am organizat concursul de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență, eu am fost candidat la fel cum putea fi oricine s-ar fi înscris la concurs. Doresc să îmi pun în practică programul de management pe care l-am demarat de la preluarea funcției. Atât noi – conducerea spitalului, cât și noi medicii spitalului vrem să ne facem datoria față de pacienți”, a transmis Liliana Coldea, managerul Spitalului Județean Sibiu, într-un comunicat publicat pe Facebook.

Ea a fost unicul candidat care s-a prezentat pentru postul de manager al Spitalului Județean Sibiu și a fost instalată în funcție cu caracter interimar, în luna mai, la finalul stării de urgență.

Citeste și: Interimatul managerului Spitalului Județean Sibiu, prelungit pe durata stării de alertă

Coldea a omis însă să precizeze, la fel ca și Spitalul Județean Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, că nu mai este manager interimar numit de minister pe durata stării de urgență și a stării de alteră, și că are semnat deja contractul de management cu conducerea CJ Sibiu pentru următorii 3 ani.

PSD Sibiu a dat publicității, miercuri, un document al Ministerului Sănătății prin care se precizează că selecția managerului din luna aprilie s-a făcut cu încălcarea legii.

Potrivit documentului, Direcția de Control și Integritate/Serviciul Control din cadrul Ministerului Sănătății, în urma verificărilor efectuate privind sesizarea de nelegalitate, ”a constatat încălcarea art. 5, alin. 1 art. 6 alin. 2, alin 7, art. 8 lit. g, art. 13 alin. 6 și art. 17, din Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Concursului pentru ocuparea funcțiilor de manageri, persoane fizice, ai spitalelor de sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Sibiu, aprobat prin dispoziția Președintelui CJ Sibiu nr. 16/20.01.2017.În consecință, a fost aprobată de către ministrul sănătății propunerea de a nu se emite actul administrativ de numire în funcție și de a se demara procedurile legale pentru organizarea concursului în vederea ocupării funcției de manager în condiții de legalitate.”

La rândul său, Raul Apostoiu, președintele PLUS Sibiu, a cerut public reluarea concursului pentru funcția de director al SCJU Sibiu din aceleași motive.

Până la publicarea articolului, conducerea CJ Sibiu nu a avut nicio reacție oficială în privința Spitalului Județean Sibiu, urmare a publicării documentului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.