Directorul Spitalului Județean Sibiu: Oamenii pot veni la UPU; Toți pacienții internați vor fi testați Covid, obligatoriu

Știri de Sibiu, 04.06.2020

Toți pacienții care vor ajunge să fie internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu vor fi testați obligatoriu pentru depistarea noului coronavirus, a declarat managerul spitalului, Liliana Coldea, după obținerea avizului de reorganizare a singurului spital suport Covid din județ. Pacienții în stare gravă, considerați urgențe medicale, nu vor achita costurile analizei, însă cei care aleg să își facă un tratament sau o operație ”programată” fi nevoiți să scoată bani din buzunar, în jur de 350 de lei.

Decizia s-a luat în contextul reluării treptate a activității spitalului, după ce mai multe secții au fost blocate din luna martie, la instituirea stării de urgență.

”Probabil, de săptămâna viitoare nu va mai fi nicio secție închisă,(…)toate vor fi deschise.(…) Spitalul revine la o activitate normală, în sensul că sunt preluate cu prioritate urgențele, cazurile care nu pot fi amânate, cu excepția cazurilor care sunt programabile, și cu obligativitatea, pentru siguranța epidemiologică a pacienților care se internează, ca și a personalului medical, cu efectuarea testului PCR obligatoriu. Toți pacienții care se vor interna în spital vor fi testați PCR”, a precizat Liliana Coldea în conferință de presă.

Referitor la costurile testului Covid, acestea vor fi suportate din buzunarul pacientului, dacă sunt ”cazuri programabile”.

”Pentru această categorie, pentru că este un cost foarte ridicat și pentru că nu este decontată analiza de Casa de Asigurări, am luat această decizie…categorie care, probabil, va fi o categorie foarte mică, să își facă acest test”, a argumentat managerul spitalului.

Pentru a putea beneficia toți pacienții de gratuitatea analizei, conducerea spitalului spune că a făcut deja demersuri către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru decontarea costurilor pentru testarea Covid înainte de internare.

”Am făcut o adresă către Casa Județeană de Sănătate și Casa Națională tocmai ca acest tip de analiză să se includă in normele contractului ca și analiză decontată de CNAS”, a mai adăugat managerul spitalului.

Odată cu emiterea, joi, a noii autorizații sanitare de funcționare necesară reluării activității Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, după mai bine de două luni de blocaj, pacienții se pot prezenta la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu.

”Oamenii pot veni, bineînțeles, dacă este o urgență. Se pot prezenta la Serviciul de Urgență. Nu vor mai fi trimiși la Spitalul Militar sau alte spitale.(…) În prezent Militarul nu va mai prelua urgențele chirurgicale. Spitalul CFR va prelua în continuare pacienți, până când secțiile Medicală 1 și 2, Gastroenterologie, Endocrinologie și Diabet vor porni”, a mai precizat Coldea.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Directorul Spitalului Județean Sibiu: Oamenii pot veni la UPU; Toți pacienții internați vor fi t… […]