Online: ”Infinit”, lucrare cântată în premieră mondială de Filarmonica Sibiu

Știri de Sibiu, 05.06.2020

Violonistul Ilia Rusnac va interpreta în premieră mondială, în cadrul ”Stagiunii Online” a Filarmonicii Sibiu, alături de alți trei colegi, compoziția proprie intitulată ”Infinit”. Potrivit unui comunical al Filarmonicii, în cadrul ”Stagiunii Online” vor fi difuzate 9 compoziții muzicale înregistrate, ce vor însuma aproximativ 60 de minute de muzică, cu lucrări semnate de Mozart, Paganini, Debussy sau Vivaldi.

Astfel, muzica contemporană se va împleti armonios cu cea clasică în cadrul celor două transmisii programate de Filarmonica de Stat Sibiu săptămâna viitoare.

Primul concert online este programat marți, 9 iunie 2020 cu începere de la ora 19. Programul acestuia este compus în întregime din lucrări ale unor compozitori clasici: W.A. Mozart, N. Paganini, C. Debussy și L. van Beethoven. Îi vom putea asculta împreună pe Vasile Șulț (vioară), Iuliana Cotîrlea (vioară), Gabriel Silișteanu (violă), Titus Tincu (violoncel), Carina Coste (flaut).

Seara de joi, 11 iunie va fi deschisă tot de o compoziție clasică: Anotimpurile de A. Vivaldi, interpretate de Ilia Rusnac, Mihai Andrițcu, Tiberiu Maniu, Adrian Adam și solistul Ionuț Bugnar.

Seria de muzică contemporană va fi deschisă de lucrarea compusă de violonistul Ilia Rusnac, intepretată în premieră mondială pentru Stagiunea Online a Filarmonicii Sibiu.

”Este o lucrare pe care am intitulat-o Infinit datorită în principal structurii ei. Este ca o călătorie în spațiu, la viteze foarte mari, călătorie care ne duce într-o constelație foarte îndepărtată, dar care ne pare una familiară. După care drumul continuă, din nou, spre necunoscut”, a declarat violonistul-compozitor Ilia Rusnac.

Programul va continua cu două lucrări semnate de Elliot Carter (”Saeta” și ”Canaries”), ambele intepretate de percuționistul Andrei Marcovici, și se va încheia cu ”Divertismentul nr.5” de W.A. Mozart în interpretarea trio-ului de oboi format din Lucia Dobri, Popa Romanino și Oana Avram.

Ambele evenimente vor fi transmise în direct pe pagina de facebook și site-ul instituției.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.