Primăria Sibiu a redeschis Centrul de informare turistică, în format nou

Știri de Sibiu, 05.06.2020

Primăria Sibiu a redeschis Centrul de informare turistică din Piața Mare. Cu speranța că turiștii vor reveni la Sibiu, municipalitatea a modernizat substanțial zona destinată informării turiștilor.

“Sperăm ca turiștii să revină la noi în oraș cât mai repede. Atât Primăria, cât și operatorii din HoReCa și administratorii de muzee și obiective turistice, ne-am pregătit și am luat măsuri pentru siguranța oaspeților care vor sosi în Sibiu. Astăzi redeschidem centrul de informare turistică din Piața Mare, după ce l-am modernizat, atât ca aspect, cât și ca mod de informare a turiștilor.”, spune primarul Astrid Fodor.

Schimbările radicale pentru sala expozițională și Centrul de Informare Turistică situate la parterul clădirii din Piața Mare au început ân 2019, cînd valoarea investiției a fost estimată la 429.000 lei.

Astfel, întreg mobilierul a fost înlocuit, a fost instalat un nou pupitru de interacțiune cu turiștii, bănci cu încărcătoare pentru dispozitive electronice și a fost creată o mică zonă pentru discuții, cu o masă și scaune. De asemenea, pentru că această încăpere are funcțiune și de sală de expoziții, s-au achiziționat noi panouri de expunere a imprimatelor.

Pe lângă informațiile oferite verbal de funcționari și materialele de informare tipărite, în Centru au fost instalate cinci ecrane LED pe care vor rula filme informative cu privire la destinația turistică Sibiu, obiective turistice, viața culturală a orașului și modalități de petrecere a timpului liber în Sibiu.

Unul dintre ecrane este îndreptat spre Piața Mare astfel încât turiștii să poată primi informații și în afara programului Centrului. Turiștii vor avea la dispoziție și un pupitru cu trei tablete conectate la internet pentru a căuta diverse informații de interes.

Centrul este deschis de luni până vineri între orele 10 și 18, iar sâmbăta și duminica, între orele 12 și 18.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.