Atenție: Se înfierbântă spiritele la Județean!

Știri de Sibiu, 05.06.2020

După mai bine de două luni în care s-au ocupat cu precădere doar de bolnavii Covid, o parte dintre angajații Spitalului Clinic Județean Sibiu par să fi uitat cum trebuie să interacționezi cu alte persoane. Simpla prezență a unui om cu telefonul în mână în apropierea Unității de Primiri Urgențe (UPU), declarată ”zonă roșie” Covid, generează manifestări agresive nejustificate din partea personalului.

Pentru ca astfel situații jenante să nu se mai repete și niciun posibil pacient să nu simtă pe propria piele agresivitatea unor angajați ai Județeanului, semnalăm public un incident petrecut joi, în timp ce reprezentantul StirideSibiu se îndrepta spre conferința de presă organizată în curtea unității sanitare de conducerea Consiliului Județean Sibiu și a SCJ Sibiu.

Simpla prezență a unei persoane pe aleea situată în apropierea UPU Sibiu a alarmat. Din senin, o asistentă sau infirmieră îmbrăcată în combinezon de protecție, ca toți ceilalți colegi, a început să țipe, să atenționeze că este interzis filmatul ( nr. nu se făcea asta). Agitată de parcă ar fi fost arsă, s-a îndreptat spre jurnalist strigând ca la ușa corului: ”Pleacă de aici! Chem poliția!!”.

Strigătele femeii au alertat agenții de pază de la intrare, care fuseseră anunțați inițial despre scopul vizitei. La fel de lipsit de rațiune și bun simț, paznicul nu a stat mult pe gânduri și a cerut ”hârtie semnată de conducere” care să ateste că este permis accesul, asta după ce a permis chiar el accesul în curte.

A fost nevoie de intervenția reprezentantului spitalului care se ocupă cu relația cu presa ca să se liniștească portarul preocupat să dea afară ”elementul perturbator”. ( n.r. nu conta că era domeniu public). Și așa…, a urmat un lung șir de replici în care paznicul a cerut insistent o ”hârtia semnata” și lămuriri.

Un caz clar în care gândirea și dialogul decent au dispărut.

Cu siguranță, ultimele luni au fost extrem de grele pentru mulți dintre angajații spitalului sau ai firmelor care sunt plătite din banii publici iar presiunea și-a pus amprenta pe comportamentul tuturor.

Ce facem însă acum, când se pregătește redeschiderea spitalului, când ”zonele roșii” se restrâng iar de partea cealaltă a ușilor sunt tot oameni, majoritatea cu probleme de sănătate, oameni care plătesc asigurări de sănătate, care plătesc taxe și impozite și care nu sunt datori nimănui cu umilință?!

Angajații aroganți, agresivi, cu comportamentul moșierului care își vede proprietatea violată, nu au ce să caute într-un sistem public de sănătate. Nu au niciun drept să invoce reguli și norme care nu există, doar pentru că așa vor ei sau pentru că li se permite.

Noua directoare a Spitalului Județean Sibiu, Liliana Coldea, a susținut ulterior că nu a emis ordine speciale privind accesul în incinta spitalului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.