Un nou caz de pestă porcină în județul Sibiu, la limita cu Alba

Știri de Sibiu, 05.06.2020

Autoritățile sanitar-veterinare din județul Sibiu anunță confirmarea unui nou caz de pestă porcină africană în satul Văleni, comuna Micăsasa, județul Sibiu și instituirea de noi restricții privind circulația animalelor atât în județul Sibiu, cât și în județul Alba.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Sibiu, boala a fost confirmată într-o gospodărie din satul sibian iar restricțiile au fost impuse începând de vineri, la decizia Centrului Local de Combatere a Bolilor din județul Sibiu.

”În cadrul ședinței a fost aprobat prin decizie comună, cu județul Alba, Programul de măsuri pentru combaterea focarului de Pestă Porcină Africană din localitatea Văleni, comuna Micăsasa. Întrucât zona de supraveghere și protecție din jurul focarului (de 13 km) cuprinde și localități din județul Alba, măsurile dispuse se implementează sub supravegherea DSVSA Sibiu și DSVSA Alba”, anunță Prefectura Sibiu.

Alte trei focare de pestă porcină au fost confirmate în județul Sibiu la finalul lunii aprilie, la animale crescute în gospodării din comunele Micăsasa și Hoghilag ( 2 cazuri) și a un mistreț găsit mort găsit pe Fondul de Vânătoare 33 din Dumbrăveni ( 1 caz).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.