Dr. Săceleanu după extirparea unei tumori gigant: Ne bucurăm că putem din nou să servim interesele pacienților

Știri de Sibiu, 05.06.2020

Ne bucurăm că putem din nou să servim interesele pacienților, în acest context complicat creat de noul tip de coronavirus, a transmis, vineri, dr. Vicențiu Săceleanu, șeful al Secției Clinice Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean Sibiu, la finalul unei intervenții chirurgicale de extirpare a unei tumoare cerebrale gigant.

Un pacient non-Covid în vârstă de 60 de ani din județul Brașov, a cărui viață era pusă în pericol, a fost operat cu suscces, vineri. Potrivit unui comunicat al Județeanului, intervenția chirurgicală a durat aproximativ 4 ore și marchează reluarea operațiilor.

Citeste si: Directorul Spitalului Județean Sibiu: Oamenii pot veni la UPU; Toți pacienții internați vor fi testați Covid, obligatoriu

“Ne exprimăm satisfacția că această operație a fost o reușită. Nu este pentru prima dată când extirpăm tumori de mari dimensiuni în secția de neurochirurgie, fapt care indică profesionalismul colectivului secției. Dar în primul rând ne bucurăm că putem din nou să servim interesele pacienților, în acest context complicat creat de noul tip de coronavirus”, declarat dr. Săceleanu.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată de o echipă condusă dr. Vicențiu Săceleanu, din care au mai făcut parte dr. Vladimir Roșca, medic specialist neurochirurgie și dr. Cosmin Cândea, medic rezident neurochirurgie.

„Pacientul a fost internat ieri prin Unitatea de Primiri Urgențe, fiind diagnosticat cu o tumoră cerebrală gigantă care îi punea viața în pericol, prin comprimarea creierului. I s-au efectuat analize medicale, inclusiv testul pentru COVID-19. După studierea atentă a cazului am decis intervenția chirurgicală și am practicat rezecția completă a tumorii care a avut o mărime de 6/5 cm”, a explicat dr. Săceleanu.

După operație, pacientul va rămâne sub supraveghere post-operatorie de specialitate. Medicii spun că este stabil și că va intra într-un program de recuperare.

În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Secția Clinică Neurochirurgie,

Intervențiile neurochirurgicale de urgență au fost reluate pe Secția Clinică Neurochirurgie a Spitalului Județean, după revizarea noilor circuite de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

“Așa cum am promis, reintroducem treptat în circuit secțiile spitalului și facem totul pentru ca pacienții să poată beneficia de servicii medicale complete și complexe”, a adăugat Liliana Coldea, managerul spitalului.

Pe durata stării de urgență și a stării de alertă, intervențiile chirurgicale au fost blocate la Spitalul Județean Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.