Mitropolia vrea cerere de la evanghelici pentru slujba ecumenică de Paşti

Știri de Sibiu, 30.01.2014

mitropolia ardealuluiMitropolia Ardealului nu poate să precizeze dacă va accepta sau nu propunerea venită din partea Bisericii Evanghelică C.A. din Româniaă de-a participa anul acesta la o slujbă ecumenică oficiată în Piaţa Mare a Sibiului.

Episcopul Bisericii Evanghelică C.A Reinhart Guib a lansat public propunerea ca toate cultele religioase din Sibiu să participe anul acesta la o slujbă comună de Paşti  şi a declarat că este în aşteptarea unui răspuns de la BOR.

mitropolia ardealuluiContactaţi telefonic, oficialii Mitropoliei Ardealului au eviatt să dea un răspun direct la propunerealansata de
episcopulul Reinhart Guib şi au motivat atitudinea prin lipsa unui demers oficial din partea evanghelicilpor către ortodocşi.

“Până în prezent nu am primit nicio propunere. Nu putem comunica nimic până când episcopul nu va comunica în scris sau nu va lua legătura cu IPS Laurenţiu Streza şi nu va face mai multe precizări legate de eveniment“, a declarat pentru stiride sibiu.ro secretarul Mitropoliei Ardealului, Cristian Vaida.

Propunerea evangelicilor a fost lansată întrucât anul acesta credincioşii sărbătoresc împreună  Pastele pe 20 aprilie.

“Sper ca şi aici, şi Patriarhul a dat un semn şi se va rediscuta în Sinodul BOR tema aceasta de ecumenism, dacă nu se poate relua ceea ce a fost odată până în 2007. Ne-am dori lucrul acesta, să invităm şi Biserica Ortodoxă să oficiem o slujbă de Paşti. Avem Pastele împreună în acest an şi muţumesc la Dumnezeu că este posibil…Să oficiem şi o slujbă după cele care se fac la fiecare biserică, poate chiar aici, în Piaţa Mare. Ar fi un semn nu numai ecumenic, dar şi de frăţie”, a declarat episcopul Reinhart Guib în cadrul conferinţei de presă organizată luni, 27 ianuarie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.