Angajat al Curții de Apel Alba Iulia, infectat cu Covid

Știri de Sibiu, 29.06.2020

Un angajat al Curţii de Apel Alba Iulia a fost confirmat pozitiv cu Covid -19, contacții acestuia urmând să fie testați în cadrul anchetei epidemiologice demarată de Direcția de Sănătatea Publică. Potrivit unui comunicat al Curții de Apel Alba Iulia, activitatea instanței se desfășoară în continuare în condiții normale.

Angajatul testat pozitiv a ajuns la spital sâmbătă seara, cu simptome de viroză.

”Duminică, 28.06.2020, un angajat al Curții de Apel Alba Iulia a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul SJU Alba Iulia cu simptome de viroză respiratorie, care au debutat în cursul zilei de sâmbătă seara.
Încă din cursul zilei de duminică 28.06.2020 au fost anunțați reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Alba iar luni 29.06.2020 a fost declanșată ancheta epidemiologică și au fost identificați contacții direcți care urmează să fie testați individual. Pentru restul angajaților instanței va fi realizată testarea de grup prin metoda pooling”, transmite Curtea de Apel.

Potrivit aceleiași surse, până luni niciun alt angajat al instanței nu a manifestat simptome de infectare iar colegii contacți direcți cu cel mai mare risc de infectare au rămas în autoizolare la domiciliu, urmând să fie testați individual.

Urmare a confirmării cazului de Covid, s-a decis ca activitatea instanței se desfășoară în continuare în condiții normale, urmând ca reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia să colaboreze ”îndeaproape cu reprezentanții DSP Alba și urmează toate măsurile recomandate”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.