E.ON: 5 recomandări de care trebuie să ții cont când alegi oferta pentru gaze, odată cu liberalizarea pieței

Știri de Sibiu, 29.06.2020

Compania E.ON recomandă consumatorilor de gaze naturale să analizeze cu atenție furnizorul de gaze pe care îl aleg din 1 iulie, odată cu liberalizarea pieței gazelor, cea mai importantă calitate a firmei aleasă fiind capacitatea operaţională și financiară, care poate oferi siguranța că livrarea gazelor va fi asigurată.

Avertizarea vine în contextul în care, odată cu liberalizarea pieței de gaze naturale de la 1 iulie, orice consumator casnic are dreptul să îşi schimbe furnizorul prin alegerea unei oferte din piața liberă.

În acelaşi timp, avertizează E.ON, consumatorul are şi dreptul la o informare corectă pentru a alege oferta care se potrivește cel mai bine nevoilor sale.

Drept urmare, când se analizează oferta primita din partea unui furnizor, consumatorul trebuie tină cont de cele mai importante aspecte:

  1. Citiți cu atenţie conținutul tuturor documentelor puse la dispoziţie;
  2. Nu semnați nimic dacă lipsesc informații (prețuri transparente cu toate componentele incluse, termene de plată, valori taxă de reziliere etc.) sau există câmpuri necompletate;
  3. Atunci când comparați ofertele furnizorilor, întotdeauna să fiți atenți la prețurile de furnizare publicate, durata ofertei și condițiile în care prețurile din oferte pot fi modificate;
  4. Verificați dacă oferta include accesul la servicii conexe, cum ar fi centre de relații clienți, portal online și aplicații mobile pentru a vă gestiona consumul și facturile, dacă aceste facilități sunt im-portante pentru voi;
  5. Fiți atenți și la capacitatea operaţională și financiară a furnizorului – este cea mai importantă calitate pentru a fi siguri că livrarea gazelor naturale este asigurată.

Compania precizează că furnizarea gazelor naturale pentru clienții E.ON este garantată și după 1 iulie, în baza contractelor existente, în cazul în care aceștia nu optează până la finalul lunii iunie pentru una din ofertele din piața liberă.

Pentru a fi la curent cu oferta E.ON, puteți consulta site-ul www.eon.ro sau puteți contacta compania prin e-mail la serviciiclienti@eon-romania.ro ori telefonic la 0800 800 366 / 0800 800 900 (numere gratuite, apelabile din orice rețea).Pentru mai multe informații despre piața de energie, inclusiv despre liberalizarea pieței gazelor naturale, puteți consulta site-ul https://despre-energie.ro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.