Drumuri și terenuri din 8 localități sibiene, afectate de ploile abundente

Știri de Sibiu, 29.06.2020

Mai multe drumuri județene, terenuri agricole și drumuri forestiere din opt localități din județul Sibiu au fost afectate de ploile abundente din ultimele două săptămâni.

Potrivit Prefecturii Sibiu, în perioada 16-26 iunie, ploile au produs pagube în localitățile Gura Râului, Tilișca, Șeica Mare, Scorei, Nou Român, Sadu, Rășinari și Râu Sadului.

În Gura Râului a fost avariat un podeț de pe DJ 106M și un stâlp de electricitate, în Tilișca a fost distrusă protecția malului pe DJ 106 E, aproximativ 100m.

În Șeica Mare, pe DJ 142 J a fost distrus un sens din calea de rulare de aproximativ 70.

În satul Scorei, ploile au afectat 0.5 km drum agricol, în Nou Român 5 km drum agricol, iar în localitatea Sadu au fost distrugeri pe o distanță de 3,1 km drumuri agricole și comunale.

În comuna Rășinari a fost afectate de ploile torențiale DJ 106, pe un tronson de aproximativ 100m iar în Râu Sadului 5 podețe au fost distruse precum și drumuri forestiere.

Reprezentanții Prefecturii Sibiu spun că pagubele produse de ploi urmează să fie evaluate, pentru a obține finanțare din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului alocat din bugetul de stat pe anul 2020 pentru localitățile afectate de calamități naturale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.