S-a stabilit lista noilor producători care vor vinde în Piața Transilvania

Știri de Sibiu, 30.06.2020

Consiliul Județean Sibiu anunță finalizarea procedurilor de depunere și selecție a cererilor pentru contractarea unui punct de vânzare în cadrul Pieței Volante Transilvania, pentru semestrul II al anului 2020, respectiv din 1 iulie până la finalul anului. În urma selecției, au fost incluși pe liste peste 20 de noi producători.

Potrivit comunicatului transmis de CJ Sibiu, au fost depuse 212 cereri dintre care au fost selectați 180 de producători împărțiți pe următoarele sectoare: Carmangerie ( 12 de cereri), Legume / fructe ( 58 de cereri), Lactate ( 35 de cereri), Ouă/pui (14 cereri), Miere (13 cereri), Panificație ( 25 cereri), Ulei ( 2 cereri), Siropuri și dulcețuri (3 cereri), Mici meșteșugari ( 7 cereri) Flora spontana ( 3 cereri), Flori și arbuști ( 8 cereri).

Pentru perioada următoare, peste 20 de producători noi din județul Sibiu au depus cerere pentru a comercializa produse lactate în piață.

”Ne bucură interesul crescut al producătorilor locali de a vinde în Piața Volantă Transilvania. Ne dorim ca piața să beneficieze de diversitate oferită de produsele cultivate și preparate în județul nostru. Aceasta este o componentă importantă, atât pentru dezvoltarea consumului local, cât și pentru promovarea produselor tradiționale sibiene”, a declarat președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Astfel, cei care cumpăra din piață vor beneficia de o ofertă mai diversificată la sectoarele: Ouă/pui, Panificație, Lactate, Miere, Dulcețuri/siropuri, Mici meșteșugari, Legume/fructe. Aceștia sunt din localitățile: Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Cârțișoara, Rășinari, Cașolț, Șura Mare, Tilișca și Păuca.

Selecția dosarelor s-a realizat conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al Pieței Volante Transilvania.

Lista ce cuprinde toți producătorii selectați poate fi consultată accesând link -ul: http://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2020/06/LISTĂ-PRODUCĂTORI-ADMIȘI-SEM-2-2020.pdf

Odată cu introducerea gastronomiei și definirea termenului de local în Strategia de Dezvoltarea a Județului Sibiu, precum și cu crearea noului Compartiment Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ Sibiu, Regulamentul de Organizare și Funcționare al Pieței Volante Transilvania va fi actualizat pentru a întării premisele unei dezvoltării durabile a consumului local.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.